sisu

Förda bakom ljuset!

Kategori: Allmänt

Jo. Så är det. Vi är förda bakom ljuset...!
Av vår EGEN DOTTER!

För länge sen stajlade hon med att hon ÄNTLIGEN kunde hålla nappflaskan själv när det vankades välling. Stolta som tuppar var mamman och pappan och tänkte att "OJ; vilken stor tjej vi har!"
Men... så kunde hon inte det längre... Det spelade ingen roll hur mycket vi än försökte eller inte försökte, hon tog inte flaskan själv, hon bara låg som en död sill och fick vällingen serverad...

Samma med maten vid bordet. VIPS, så kunde hon en dag för 1-2 månader sedan äta SJÄLV! Hon fick upp maten på skeden och tråcklade in den i munnen och de stolta föräldrarna tittade på varandra och pöste över av stolthet av att ha en sån stor tjej...!!

MEN.... så helt plötsligt bara några dagar senare kunde hon INTE äta själv. Det spelade absolut ingen roll om man blankt struntade i att  ge henne mat, för hon bara sköt bort tallriken - hon skulle bli MATAD.

Så hämtade jag Lilja på dagis förra veckan. Och så säger fröken att "Lilja äter så duktigt, vi lägger iupp det på gaffeln och så tar hon gaffeln alldeles själv och vänder in den i munnen."

"Näääääää....??" sade jag då och såg ut som en fågelholk.

"Joo...?" sade den undrande fröknen....

"Men det gör hon ju ALDRIG hemma!! Hon VÄGRAR ju äta själv!"

Vi har alltså blivit komplett lurade!! Av en 1,5-åring! Och att vi har gått på det!! Tjaa, föräldrar som vi är, ville vi ju såklart att hon skulle få i sig mat... På daigs har de väl inte samma tid att sitta och mata... Och Lilja (som uppenbarligen är rätt smart...) fattade att ska man bli mätt på det här stället gäller det att skrida till handling! (Och med det inte sagt att de inte har tid att hjälpa våra barn på Liljas dagis, utan bara att de har 20 fler ungar där än vad vi har här hemma)

*suckar*

Så nu blir det lite tuffare härhemma...! *slår näven i bordet*

----------------------------------------------

Men hejdå på er alla, nu ska jag  iväg och vara naken. Sen ska jag jobba på skolan... stänger... *suck*
Men ikväll SKA jag hinna iväg till bibblan och låna böcker!!

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: