sisu

Min duktiga duktiga duktiga tjej!

Kategori: Allmänt

Min tösabit har gjort mig smått fundersam.
Igår sov hon middag i TVÅ timmar och fyrtiofem minuter... Det är ganska mycket...!!
Hon vaknade efter ca 1,5 timme och jag gick och lade mig i sängen med henne(vår säng alltså *s*) pch hon lade sig på mig och mös som hon brukar göra när hon har vaknat, men så somnade hon om.
Jag trodde att hon bara slumrade lite, men hon SOMNADE verkligen om...!
Och det gjorde jag med, somnade alltså... En timme sov vi, åh vad skönt det var...!

Sen vaknade jag och låg och funderade på livet och tittade i taket och då ringde dörrklockan och Lilja vaknade.

Och idag däckade hon i min famn TJUGO I SEX...! Och hon åt inte ens upp hela sin middag, och DET får mig att tro att hon kanske är sjuk...?? =( För sin MAT, den missar hon inte i första taget...!!
Trodde även att hon skulle vakna till liv igen efter en kvart eller så, och fått sig en powernap och sen inte somna för kvällen förrän vid 23, men hon sover än och klockan är 22.25....

Det är så härligt att höra bra saker om Lilja...!! Det värmer otroligt mycket i ett litet mammahjärta att höra att man har en duktig tjej!
Inte mindre än TRE ,megahärliga saker fick vi höra om Lilja på två dagar...!!
En sak var att jag pratade en stund med en fröken på hennes dagis. Vi pratade om matstunden, när det är dags för lunch, och fröknen berättade att Lilja alltid är SÅ hungrig och att man får hålla i sin egen tallrik och alla slevar och karotter så att hon inte ska börja ösa upp mat själv....
Och innan maten så säger de en ramsa, och sträcker upp händerna i luften och SEN får de äta, och Lilja är så ivrig och sträcker upp sina armar snabbt, ibland först av alla, och vänder sig om som för att skynda på de andra barnen att sträcka upp armarna, så att de kan börja äta nångång...!!
Den fröken som berättade det sade att hon blev alldeles tårögd av att se Liljas medvetenhet vid att "ska det bli nån mat på det här stället ska ALLA sträcka upp sina händer! JAG har redan gjort det *vänder sig om* vad sega de är vid det där ordet!" typ...! =D

Härlighet nummer två, det var att i onsdags var vi på dagis och hade möte med Liljas kontaktfröken och logopeden.
Jag berättade att Lilja tecknar "fågel" och "hund" alldeles själv, och att hon tecknar "borsta tänderna", "äta", "välling" och några fler tecken som jag såklart inte kommer på nu, när man tecknar själv och frågar "Kan Lilja teckna det?" ....
Och att hon, efter att ha fått hjälp att teckna, gör försök till det, som till exempel "Tack", "Kissa", "mätt", osv.
Hon tyckte att det var stora framsteg och att det hade gått väldigt fort! UNDERBART, helt och hållet UNDERBART att höra...!! Min duktiga tjej!! =D

Och så härlighet nummer tre, det är att Robert samma dag (i onsdags) hade varit på Hab med Lilja, och träffat hennes sjukgymnast, och hon hade blivit alldeles förvånad över hur bra hon gick, och så sade hon att "det här hade ju jag tänkt att vi skulle träna på idag..." och "Om JAG blir SÅ HÄR glad, då kan jag inte tänka mig hur glada ni föräldrar måste bli!" ...

Jag är så otroligt stolt över min lilla tjej!
Träffade en bekant i affären igår och det riktigt pyyyyser av stolthet i mig när jag ser Lilja knalla iväg med den lilla barn-kundvagnen. Stannar vid hörnet av hyllorna för att checka läget och står och hojtar "Uh! Uh!" och vinkar...! =)
Apropå de små barn-kundvagnarna de har på vårt ICA - Lilja bara älskar dem!
Går så stolt fram med den och blir skitförbannad när vi inte ska dit hon hade planerat att gå... *s*

Igår såg hon en övergiven vagn stå i affären, och självklart hade vi inte tagit nån till henne JUST den gången, så hon travade naturligtvis bestämt fram till den. Blev SÅÅÅ AARG när vi tog ifrån henne den... Vi försökte förklara att det inte var hennes vagn just då, men hon var superarg.... Underbaring!

Ikväll (och igårkväll och imorgonkväll...) är Robert borta på LAN... Halvtrist asså... Kvällarna går lite segt... fast just idag hände det mycket på FL så den här kvällen gick fort. Och med tanke på hur tidigt Lilja somnade idag är risken rätt stor att vaknar tidigt imorgon... så sängen hägrar strax.

Hejdå på er folk!! =D

Nakenrumpa

Kategori: Allmänt

Jag har en liten nakenrumpa som rumstrerar om inne i badrummet...
Lilja vaknar hemskt mycket tidigare än vad som är hälsosamt för en mamma, så mamman (dvs jag) brukar oftast ligga och dröna läääänge i sängen, medan lilla Liljan kliver upp och ur sängen och börjar hitta på allt möjligt spännande.
Den här morgonen vaknade jag abrupt ur min ack så behövliga skönhetssömn av att Lilja lade sin blöja över mitt ansikte.
För ett tag sen skrev jag om (tror jag?) att jag vaknade av att Lilja hade tagit av sig blöjan och låg uppepå mig, och blöjan hade hon lagt snyggt och prydligt på Roberts axel, men den här morgonen var det alltså min tur at få en blöjpåläggning.

Jag tog av mig blöjan och låg och vaknade ett tag medan Lilja bökade omkring nere på golvet, och sen gick jag in till pottan med henne, men inget kiss kom.
Och nu har hon varit inne i badrummet själv ett bra tag och grejat, och då och då har jag frågat om hon vill potta, men inget kiss har kommit... Så jag undrar när pölen på golvet kommer... *s*

Tycker att det vore alldeles för fantastiskt om hon skulle bli blöjfri i normal tid, med tanke på att inget annat hos henne sker i normal tid...! Men den som lever får se!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Igår var vi i Vetlanda. Jag hade tänkt åka till min gamla arbetsplats och hälsa på, men Veronica övertalade mig att hänga med henne och lämna sina syskon på körskola.
Vi tog med bägge våra sötgrodor och åkte till "stan" - UTAN vagn. Och de traskade omkring så tappert...! Vi var inne i en helt ny galleria, och jag trodde att  Lilja skulle vandra omkring där som hon gjorde i affärerna igår, men golvet var alldeles för halt, så hon såg ut som Bambi på hal is, stackarn... =)
Men gick, det gjorde hon.... Underbara unge!

STOLT!

Kategori: Allmänt

Jag är så stolt över min lilla tjeja! Rackarns alltså vad duktig hon är, hon har gått massa massa massa idag!
För det första kan jag ju tala om att hennes "sjuka" bara var nån mystisk felbedömning... =(
Hon kom hem på torsdagen efter dagis och lite senare på kvällen kom det världens snor-explosion! Som en blixt från klar himmel bara sprutade det massa geggigt snor och hon såg världsasjuk ut... Vi stod som frågetecken och fattade inte var sjutton det kom ifrån...
Dessutom hade hon bajskalas på dagis... hon bajsar väääldigt sällan, typ var femte dag eller så, och nu hade hon inte bajat på en vecka så när det väl kom, var det mycket.... och tyvärr var det även löst, så "pölen" de tidigare har sovit middag i, en sån där blå skumgummipool, den fick de slänga, för den var bajsig... =(

På fredagen var hon på dagis, för snoret hade gått över, det var bara lite lite, men de skickade hem henne strax innan lunch för hon hade spytt. Jag tror inte, och trodde inte då, att det var magsjuka, utan bara slem som ville upp, för så brukar hon få när hon är/har varit snorig, men vi tog såklart hem henne.
Och sket i Sthlm...

På kvällen kollade vi på film och Lilja var halvpigg. Vaknade vid 21 och fick komma upp till oss, eftersom vi inte ville söva om henne mitt i filmen, och hon for runt i soffan med oss och försökte stagediva.......

På lördagen gick vi på vårmarknad och Lilja GICK igenom HELA den marknaden!! Höll oss i handen förvisso, men hon GICK ändå, ingen vagn här inte!! =)
Frisk som en nötkärna, lite snorig bara...
Idag har vi spenderat hela dagen i Växjö, vi har gått i affärer. Lilja har snorat lite, men that´s the end of hennes sjuka liksom... Vansinnigt irriterande, när vi hade planerat så mycket just den här helgen...

Men hon har gått så OTROLIGT mycket i Växjö Jag är så evinnterligt stolt över henne att hjärtat bara svämmar över!!
Hon KAN ju verkligen gå, hon kan börja gå, stanna, vända sig om, stå still och fundera ett tag, snurra ett varv, gå 15 meter, och sen gå tillbaka osv, men hon har det liksom inte i rutin att alltid gå på fötterna, utan det är alldeles för ofta som vanan sätter in och hon går (eller, studsar fram är nog ett bättre ord *s*) på knäna dit hon vill. Speciellt när man är inne där det är trångt.

Affärerna vi var i var helt perfekta för det var stooooora, alldeles släta golv att knata på... Och Lilja knatade och knatade....! SÅ DUKTIG!!
Och inte blev hon trött heller, utan hon bara gick och gick!

OCh så tjöt hon av skratt när en kompis flicka busade med henne, det var så underbart att se!!

Nu ska jag gå och sova..... Imorrn är jag ledig, så jag tror jag ska åka och hälsa på min gamla arbetsplats!