sisu

Snoris-Boris och Snoris-Doris

Kategori: Allmänt

Ja, det är våra barn det...! LäskeLäske är snorig och lite hostig och LillaBilla är snorig, hostig och lite febrig... (Och man får inte mobba mig för mitt missbruk av nördiga rim på mina barn!!)
Vi hade tänkt att spendera nyåret i Byhåla med tre andra barnfamiljer, men det sket sig, vi ville inte smitta ner de andra... vi är hemma ensamma istället, det kan ju vara rätt trevligt, det med.

Nu är amningen verkligen på väg att tona ut...! Tyvärr, eftersom det är först nu amningarna är 100% njutbara... Som det är nu, ligger Eskil vid bröstet, äter, tittar på mig med en tacksam blick, blundar, äter lugnt och metodiskt, tittar på mig igen, blundar, njuter, äter stilla och sen är han nöjd.
Amningarna när jag helammade var typ såhär: Eskil äter, släpper, skriker lite, äter igen, sätter i halsen, äter, stirrar ilsket på  mig, äter, blir halvt kvävd av utdrivningsreflexen, släpper med följd att det sprutar mjölk överallt, försöker äta igen, släpper igen eftersom det fortfarande sprutar med tryck i stil brandspruta, testar återigen att äta, lyckas, släpper och skriker, stirrar på mig irriterat, äter vidare tills han känner sig mätt. Sen rapade han pch spydde.

Jag ska inte säga att han inte spyr nu, för det gör han verkligen, av allt som är lösare än gröt och puré, men spyningarna känns något lättare att hantera eftersom de dels inte sker lika ofta, och man dels inte behöver sitta halvnaken och hantera dem. Det är rätt skönt att behålla tuttsen innanför tröjan hela dagarna...!

Men i fem månader helammade jag iallafall, och det är skönt... För tro mig, det var lite ångest när jag insåg att både han och jag blev gladade av att ge honom gröt istället...! Vad ska man välja liksom, en glad mamma och unge, eller att servera den åtråvärda bröstmjölken!?!
Nåja, jag kommer nog inte att amma honom lika länge som Lilja (16 månader) men jag är nöjd så som vi har det nu. Det väger rätt tungt!

Gott nytt år på er vänner!

Nu har jag bajs, här i min hand, bajset i handen, hopptrallallala...

Kategori: Allmänt

Inatt, exakt en halvtimme innan dopparedans början, bajsade Eskil i min hand. Bokstavligt talat, rätt ut från rumpan, rätt ner i min hand, utan blöja eller annat förmildrande.... Det var en natt att minnas!

God jul på er!

Aaahhh... Vört!

Kategori: Allmänt

Åh vad jag älskar vörtbröd!!
Det är nästan det som är höjdpunkten på julen, detta fantastiska goda vörtbröd med russin!
Klämde i mig FEM stycken igår, med varmchoklad, yummy!! Hade tänkt ha på skinka och senap på med, men som den smörfavör jag har, bidde det bara smör på dessa mackor med. Det är sällan jag har mer än smör på mina mackor faktiskt... det är om jag kommer in i nån period, då kan jag äta prickig korv eller kalkon i två veckor i streck...

Inatt har jag sovit 4,5 timme. Fast sen fick jag sova lite på morgonen med när underbara Robert gick upp med Lilja och Orsaken Till Min Dåliga Nattsömn... Sistnämnda har nämligen gått (legat...) och dragit på sig feber. Now, that´s what I call timing! Dan före dan före dopparedan, liksom...
Men det gör inget, för jag har min fantastiska familj samlad hos mig, jag har vörtbröd hemma, och Robert ska få världens bästa födelsedagspresent! Livet leker!

Det enda molnet på min himmel är att ju pga Eskils feber har jag ammat honom en hel del, och då känns det som att en fest den 28:e som vi ska på, kan vara i fara. Eller, inte själva festen, men mitt premiärdrickande!!
Jag hade ju sett fram emot att dricka typ TRE cider och festa till ordentligt och dansa hela natten tillsammans med mina två vänner som OCKSÅ har barn som är 5-6 månader som inte ammas längre! (Sen har vi ju förstås stackars Veronica som är gravid i elfte månaden, tycker hon nog att det känns som... den stackars saten kommer ju inte dricka så mycket... troligtvis inte dansa jättemycket heller... iallafall inte på borden som hon brukar... )
Nu känns det ju liksom som att jag inte kommer kunna dricka de där tre cidrarna eftersom Eskil inte vill ha cidertutte. Jag menar, bara för att Lilja fick cidertutte när hon var liten, behöver inte historien upprepa sig själv... =D

Nu ska vi se på film, puss på er!