sisu

Ultraljudet!

Kategori: Allmänt

Helluuu alla mina läsande!! =D
Idag klockan 10.55 infann vi oss i väntrummet på MVC i Västervik för att göra rutin-UL.
Fick komma in, ner med byxor, upp med tröja, blå klet på magen och så satte BM igång!

Hjärtat slog, puuuh...!
Hjärnan, kissblåsan, magen, allt såg finfint ut! En fin arm på ena sidan, och en fin arm på andra sidan.

Lårbenen såg fina ut, och så kom vi då till smalbenen. De, som på Lilja såg ut så här: http://familjeliv.se/krypin/sisu/gallery/php8ffctv.jpg men som, iallafall enligt UL just nu, var så gott som SPIKRAKA! En fantastisk syn!

Vi kollade fötterna, som såg ut att vara i 90 graders vinkel, underbart och så tårna.... de små tårna... Man såg varje liten tåssebisse så tydligt på skärmen, och de satt som på ett pärlband, precis i en jämn rad.
Då brast det för mig. Jag skulle förklara, om det var för BM eller för Robert minns jag inte, men jag skulle säga att "Liljas tår var ju helt i olag, stortån satt ju mycket längre ner än de andra, och så", men jag bara grät, tårarna sprutade och jag försökte hickande få fram vad jag skulle säga.

BM som visste att vi ville kolla fötterna extra, lade ner UL-grejen för en liten paus och frågade lite om Lilja och så, underbar var hon.
Jag har tydligen oroat mig med för bebbes fötter än jag trodde. Trodde inte att det skulle spela nån roll huruvida de var sneda eller ej, men känslan, att se en bebis i min mage, som INTE har klumpfot, den var otrolig...!
Nu är det ju inte helt säkert att fötterna inte kommer att knasa till sig senare, men det vi såg idag, det var helt underbart!

Och nu är jag säker på att de saker jag har känt i magen den senaste veckan, det är bebbe! Inget fisksprattel eller fjärilsvingeslag eller bubbel eller pet.... Utan helt enkelt har jag känt när bebbe har flyttat på sig, och ändrat ställning...! Härligt! =D

Och VUL:et var bra, tappen är 3,3 mm och stängd. Ska tillbaka på koll i v25.

Jag tror att det är en pojke, men fäst ingen större uppmärksamhet vid det, för det trodde jag med Lilja med, höhö...

Vägde mig på MVC och det visade 61,3 kg. Helt okej, med tanke på att jag vägde 59 vid inskrivningen! =)

Puss och hej!

Pryl-Lilja

Kategori: Allmänt

Imorrn är det dags för ultraljud.... Är väääldigt ambivalent...
Har sedan säkert en vecka varit totalneggis och tänkt att bebbe antingen är totalt stendöd, eller att den har ryggmärgsbråck, saknar hjärna eller armar, eller att den har Liljas syndrom, fast mycket värre, så istället för knasfötter, har bebbe INGA fötter eller nåt i den stilen...

Igår såg jag dock ljusare på livet igen, tyckte att det kändes självklart att de visade en sprattlande bebbe, med tickande hjärta och "inga anmärkningar".....

Idag känner jag inget speciellt. Är bara fokuserad på att IMORGON är det ultraljud...! Gaaah...

Först vanligt rutin-UL vid 11 (Tänk på mig då!!)  och sen vid 13.30 eller nåt sånt, vaginalt UL för att kolla så inte tappen har börjat krångla.

-------------------------------------------------------------------

Igår var jag och Lilja i Västervik för att gjuta ny nattskena till hennes fot, och tjacka nya vinterskor och inneskor.

Ibland märks det tydligt att hon inte är som alla andra barn, ibland är hon precis som andra ungar.

Hon fick välja ett klistermärke från en liten låda eftersom hon hade varit hos "doktorn" (ortopedteknikern) och hon satt och tittade på högen med alla märken en stund.
Ortopedteknikern tog upp ett märke och gav till Lilja och sade "Varsågod", varav Lilja vänder på den, och tittar intresserat på baksidan. En helt vit, totalt ointressant (för andra än Liljor) baksida... tills vi vände på den och DÄR var ju en liten nalle eller vad det nu var. Det är ju inte riktigt nåt som andra ungar skulle göra, gissar jag....

Men så, å andra sidan, så är hon precis lika stor sucker för att packa saker i väskor och påsar som kusin Emmie är.
Är den bärbara telefonen, en fjärrkontroll, eller min hårborste borta, så vet man precis var man ska titta. I Liljas väskor eller påsar, eller dockvagnen. För att inte tala om vad mycket SPÄNNANDE man kan hitta om man gör en razzia i nån av hennes väskor! För nån vecka sen gjorde jag en sån liten kupp, och hittade en fjärrkontroll, fyra godispapper, fem hårsnoddar, två suddigum, två skedar till dockor, en dockkjol, en gummisnodd, och en papperstuss. DET tyckte hon var viktigt att stoppa i sin väska!

En annan sak som hon gör som jag vet att andra barn också gör, det är att släpa ut alla sina saker från sitt rum! Frågan är bara VARFÖR!?!?
Det är vaaaansinnigt frustrerande att städa tillbaka allt varje kväll (joodå, Lilja hjälper minsann till)
Hon har alltså sitt rum bredvid vardagsrummet, och det är en STOR dörröppning, för hennes rum är egentligen ett TV-rum, så öppningen är som två dörrhål bredvid varandra.
Oftast sitter nån av oss i vardagsrummet, så hon är aldrig "ensam".

Ändå åker ALLT ut i vardagsrummet. Hennes dockvagn (som hon f.ö. ÄLSKAR!), hennes lära-gå-vagn (som vi ska montera ner, den behöver hon ju inte längre), hennes docksäng, hennes spis, hennes gung-ko (istället för den mer tradiotinella gunghäst... *s*) en liten fåtölj som hon har, och så ibland hänger några av de större leksakerna med ut.
FATTA hur plottrigt det blir i vardagsrummet av allt det! Och jag har inte hjärta att stoppa henne, hon ser alltid så lycklig ut när hon kämpar sig ut med allt...............

Puss och kram på er....! Hör av mig imorrn om hur UL:et gick........................................

Kortisblogg

Kategori: Allmänt

Lilja är himla förtjust i vår fågel, Roberts gamla pippi som är typ 100 år gammal eller så...!
Ibland står hon framför buren och tjuter (dvs härmar fågelns läten...!) och har det jätteroligt.
Hon är så fascinerad, och babblar som sjutton med den, ibland vänder hon sig mot oss och tjoar, som att hon säger "Titta, den där fågeln är ju en härlig typ!!"

När den flyger runt här hemma är hon helt förtrollad, men när den sätter sig på hennes huvud är det lite läskigt.

Hade tänkt skriva lite mer, om Liljas förkärlek till att släpa ut alla sina saker till vardagsrummet, men det får bli en annan gång. Nu ska vi gå och duscha, sen iväg på äventyr! D