sisu

Självlärda killen!

Kategori: Böcker jag läst

Vi tränade och tränade för att få Eskil att teckna "dricka". Tillslut kunde han, och vi var så impade och stolta! Nu, några månader senare, tecknar han INTE dricka, utan viftar hysteriskt med båda armarna och stirrar ut mjölken (eller aktuell dryck) när han vill dricka. Lampa är ett annat ord som vi har tragglat. Även det är borta.

Däremot har han, utan annan träning än att tydligen ha råkat uppfatta när vi och Lilja tecknar, lyckats lära sig "Bada", "Välling", "Regn", "Sova", "Farmor/FarfarÅke", "Äta", "Bil", "Pannkaka" och "Smörgås". Och så har jag för mig att det är nåt mer... som jag inte minns.

Men jag är rätt impad iallafall..! =)

Vi ska köpa en till fågel förresten! För er som inte vet, så har vi en tolvårig nymfparakit som är så ensam så ensam. Så vi ska köpa en liten bebis som den kan hänga med om dagarna när vi inte är hemma. Hoppas de gillar varandra!

Ajuste!! Måste ju berätta att jag gjorde ett pepparkakshus ikväll när barnen hade lagt sig! Håhåjaja, det är så trevligt med jul, älskar mina julsånger, min lilla kyrka som spelar Stilla Natt, och alla tomtar som står i alla vrår här hemma! God jul på er!

Grattis på namnsdagen

Kategori: Böcker jag läst

Idag vill jag ta tillfället i akt att gratulera en liten pojke på hans namsdag. Eller, nu är han väl inte så liten längre... Han kan väl vara kring 12-13 år kanske...?
För att inte röja mig i tystnadsplikten allt för mycket, tänker jag inte säga vilket namn det är, det får ni själva räkna ut.

Den här pojken, som har namnsdag idag, gick i skola och fritids på det ställe jag och min kära vän/svägerska/ex-kombo/ex-arbetskamrat/ex-klasskamrat, mm, mm, Veronica,  jobbade på för X antal år sedan.
Vi båda tyckte att han var en av de snällaste, raraste, sötaste och goaste barnen där (fast så får man inte tycka, så schhh...!!) och en kväll när det bara var han och vi kvar, kanske några barn till, minns inte, började vi prata om hans modersmål, som inte var svenska. Veronica skulle visa hur duktig hon var på det språket, så hon skulle säga "Jag heter PojkensNamn." på det språket. Problemet var bara att "heter" och "hatar" kan man lätt ta fel på och det var precis det hon råkade göra. Så istället för att säga "Jag heter ----." till våran gullkille, sade hon "Jag hatar --- !"...!! Hans leende liksom svalnade lite och han såg lite förvirrad ut. Stackarn!
Men Veronica ursäktade sig snabbt och allt blev bra igen.

Så - grattis --- på namnsdagen, hoppas att du fortfarande är en lika go kille!

Bajs

Kategori: Böcker jag läst

När Eskil tar sig mellan benen och ser bekymrad ut, betyder det att han har bajsat. Det är rätt coolt tycker jag! Frågan är nu bara när han ska börja se bekymrad ut INNAN bajset har äntrat blöjan!?