sisu

Lite mera ordbajs, sen räcker det för ikväll

Kategori: Böcker jag läst

När Eskil ska tala om att något man efterfrågar är puts väck och absolut inte går att hitta, slår han ut med armarna, ser ut som ett frågetecken och säger "Diiiii". Då är han megasöt! Vi tror att det är en variant på Liljas ord för "borta" som är "Teeeee"... Även hon är megasöt när hon säger det, särskilt när man har frågat flera gånger för det är nåt man verkligen behöver, och hon tillslut blir förbannad och ryter "TEE!!" och sedan vänder på klacken och stegar iväg som en arg elefant. That+s my cutiekids!

Nu ska vi se på film och äta onyttigt!

Mera ordbajs!

Kategori: Böcker jag läst

OJ vad allt känns enklare, roligare och mer rosenrött när allt är som det ska, än när något är fel!
Det känns plötsligt så bra med Liljas dagis och jag sitter ärligt talat lite med hakan en bit ner, för jag fattar inte hur det kan ha varit så illa, att jag har varit så arg som jag har varit, men plötsligt känns allt superbra!
Jag tror ju att det dels är saker och ting som har ändrats, typ att Liljas resurs VISST ska få gå fortsättningskurs i TAKK, vilket för en månad sedan var otänkbart p.g.a. ekonomi enligt chefen, men sen tror jag även att det kan ha berott lite på att jag inte har haft så bra kommunikation med Liljas personal, som har behövts. Jag har helt enkelt inte hajat vad som händer på dagis, och sedan dragit en del egna slutsatser.

Pratade med en i personalen idag, som tyckte att jag och Robert ha möte med några i personalen så vi kunde få till ett åtgärdsprogram för Lilja, vilket mig veterligen inte har funnits tidigare. Jag förklarade att allt kändes så mycket bättre nu (har varit öppen med personalen om att jag har varit arg och irriterad) och de tyckte det var bra att jag kände att jag inte behövde något "arg-möte", utan bara ett vanligt möte! =)
För jag ÄR ju ingen arg människa. Jag vill ju så gärna att allt ska vara bara bra, att alla ska vara glada och ha det bra. Så nu är jag som sagt så glad. Allt som händer känns så mycket bättre än när jag var arg och ledsen och besviken, både det braiga och det dåliga.

Så - nu har jag bajsat klart för den här gången! =)

Bara lite ordbajs...

Kategori: Böcker jag läst

Min lilla lilla Fnutt-Fnutte... Man vet att han inte riktigt är frisk, när han hinner somna i bilen under tiden jag är på dagis och slänger in Lilja....
Visserligen (Såna här entertryckningar får man inte göra enligt min lärare - antingen ska meningarna sitta ihop eller så ska man entra ner två slag. Men det blir inget fint tycker jag! Så den regeln tänker jag strunta i i min blogg! *rebell*) stod jag ett tag och pratade med Liljas resurs, men ändå...! Sen sov han medan jag packade in mig själv, svängde in på lilla kvarters-ICAt och köpte en banan, youghurt och salta pinnar (NÅT gott ska jag få ha för att jag är hemma och våndar) och medan vi åkte hem. Inte förrän jag slet ut honom ur bilen vaknade han, Fnutt-Fnutten min. (Och ni som tycker att jag är Djävulen själv som lämnar mitt lilla barn i bilen medan jag gör ditten eller datten, får hemskt gärna låta bli att lufta era åsikter, jag hänger på FL och där hör jag nog av det.)

Apropå Liljas resurs - så känns allt plötsligt så bra...! Jag har tidigare inte fått någon information alls (i stort sett) om hur de jobbar eller vad de gör för Lilja, och det är nog där grunden till mina bråk har legat. Och så har jag ju inte märkt någon skillnad i Liljas språk, och det gjorde jag ju på förra stället, plus att jag har hört mig för litegrann om hur tecknandet går för personalen och allt de där har gjort mig lite missnöjd.

MEN. Lilja har blivit oerhört mycket mer framåt och social och leker massor med barnen nu, och står och hänger personalen i kjolarna mycket mindre än förut. Det kan ju mycket väl bero på att språket har fått ligga lite lågt, man klarar inte att utvecklas hur mycket som helst på samma gång...!
Kan ni förresten ana hur underbart och tår-i-ögat-framkallande det är att se sin lilla men stora flicka leka med de andra tjejerna, ha roligt och - mest underbart tror jag - bli sedd som en av kompisarna...!? Jag är ju inte jätteinsatt i hur de andra barnen ser på Lilja men jag tycker det verkar som att iallafall många av barnen är riktigt "godhjärtade" och fina och det ger en liten mamma skön trygghet. Däremot är jag lite rädd för att Lilja blir "positivt särbehandlad", typ lite mer omhuldad och klappad på huvudet av de andra barnen för att de märker att hon är annorlunda, men det är väl smällar man får ta - om det nu händer... Hellre det än att bli mobbad!

Iallafall så känns det bättre nu i hela dagissituationen (förskolesituationen...) och det möte som var planerat (när jag har talat om vilka dagar jag kan) med personal, oss och chefen, känns inte lika aktuellt. Dock ett helt vanligt möte med oss och personalen vill jag fortfarande ha, men att bråka känns inte lika viktigt, för det känns som att det funkar som det ska. Det är bara det att det har inte framgått, jag har inte hajat vad de gör och det i kombination med att chefen snålar på teckenundervisnig, speciellt den till Liljas resurs, och att jag har hört mig för lite om hur tecknandet bland personalen går och fått till svar att "det blir väl inte jättemycket tecknande...." har gjort mig orolig.

Men så pratade jag ju som sagt med reursen imorse medan Eskil satt och somnade i bilen utanför och allt känns så bra så bra...!