sisu

Sommarlov

Kategori: Allmänt

Mina vänner, det är sommarlov. Inga böcker att vara TVUNGEN att läsa och inga fakta att vara TVUNGEN att få in i skallen. Som ett resultat av det, plöjer jag mängder av skönlitterära böcker för att jag har varit så svältfödd på sånt sedan augusti 2008 och finner mig således långt från datorn. Flera kvällar i rad när jag har gått och lagt mig (för att läsa bara liiite till i dagens aktuella bok!) inser jag att jag knappt har rört datorn. Chockerande för att vara jag, men rätt avkopplande.

Så, vänner, ni kommer nog inte få se så mycket av mig under sommaren. Men när skolan börjar igen, när jag (förhoppningsvis) får två dagars hemmastudier per vecka - då minsann, kommer bloggen att blomstra! =)

Så tills dess - ha en underbar sommar!! =D

Tre dagar!

Kategori: Allmänt

Jopp, tre dagar klarar jag av - inte mer. Tisdag, onsdag och idag, torsdag, har jag varit en äkta hemmamamma, och baaara umgåtts med mina barn och diverse fikapolare och nu när kvällen kommer känner jag att jag är rätt långt från den perfekta hemmafrun. GOSH, det är jobbigt att vara hemma med barn!

Tisdagen fick jag att gå genom att ta en sväng på stan och bibblan på förmiddagen, och sedan träffa en kompis med barn med tillhörande fika i parken. Onsdagens förmiddag spenderades i lekparken, sedan var det fika hos en annan kompis på eftermiddagen. Dagens förmiddag bestod i tvättstuga och så var det en efterlängtad Öppna Förskolan-stund på eftermiddagen. NU är jag trött!

Robert påpekar att han ska vara aaaalldeles ensam i sex veckor med barnen och tycker inte att jag ska klaga. Visst, men han ska inte tillbringa de veckorna i en lägenhet utan gräs eller park i närheten, och utan någon annan som lagar mat titt som tätt. Han ska vara ute i husvagnen med massa grönska och plats att leka på och typ jämt grilla sin mat. Inga tvång på att svänga ihop nya braiga maträtter två gånger om dagen eller att ha koll på tvättstugetider eller noja över om grannarna hör våra skrikande barn. Sådetså!

Måndag. Fyndmåndag!

Kategori: Allmänt

Idag var jag på introduktionsdag för mig och massa andra som ska jobba i landstinget i sommar. Efter 3,5 timme av stillasittande och duktigt lyssnande på folk som pratade om lite av varje, var det dags för lunch. Lunchen skulle intagas var sjutton man ville, men inte bjudas på av landstinget så jag gav mig ner på stan. Varför inte försöka shoppa lite medan man tryckte i sig en korv?

Eftersom schemat sade att introduktionsdagen skulle ta slut 16.45 tog jag mig en rejäl funderare på att skolka från eftermiddagen... Min gode make Robert övertalade mig dock att låta bli. Och belönad blev jag för det! För efter en föreläsning om säkerhet kom det fram att det var knas i planeringen, så den föreläsning som var på G, var mest riktad mot sjuksköterskor och läkare - så vi som INTE var sjuksköterska eller läkare (rätt många!) fick plötsligt en timme och fyrtiofem minuters håltimme.

Mona sprang ner på stan igen. Och fyndade!

Sammanlagt under denna måndag hittade jag:
- En fin tunika till Lilja, med liksom massa stora cirklar och blommor på, och två fickor. Megasöt! 19:- på Second hand.
- En gul t-shirt till mig, 29,50 på H&M.
- En lila klänning/tunika till mig, 79,50 på H&M.
- Två krokar med sugpropp att sätta på kökskaklet, 15:- styck på Åhléns.
- Ett knippe hårsnoddar, 12,50 men med hela 70 % rabatt på Åhléns.
- Osså en pärm att sätta in våra nya teckenspråkspapper i, 50:- på Bokia.

Det blev INTE någon stor summa för allt det! Mona är lycklig! =D