sisu

Kortvarigt dåligt samvete

Kategori: Allmänt

Mira har sedan dag 1 somnat som tidigast 21. En lång period var hennes somningstid 21.20 och nu på sistone har hon ökat på det till att somna 22. Lätt frustrerande för oss föräldrar, för även om hon inte har varit någon "jobbig" bebis, utan bara legat nöjd bredvid oss i soffan eller legat vid bröstet, så har ju ändå VÅR enda barnfria tid, försvunnit.

Men! Plötsligt en dag, som en blixt från klar himmel för sisådär 5 dagar sedan, somnade hon vid 19.30. Vi var lika chockade både jag och Robert, och ett snäpp mer chockad blev jag när hon sedan inte vaknade förrän vid 7 nästa morgon. Oh HALLELUJA!

Men... men denna nya lycka kom GENAST det dåliga samvetet som ett brev på posten. Det dåliga samvetet med logiken att "Herregud, här har vi haft världens finaste tjej för oss själva hela kvällarna men inte njutit av det utan bara LÄNGTAT till att hon ska somna samtidigt som de andra barnen, och så GÖR hon äntligen det, aaaahh, angst, när ska vi NU få njuta av henne?!?"

Ja, den här berömda "Du saknar inte kon förrän båset är tomt". Vi inser inte hur mysigt det faktiskt var att ha en liten vakentjej, förrän hon började somna vid 20. För somna 20, det verkar vara hennes nya rutin.

Dock varade detta dåliga samvete i ungefär 1 dygn, för det ÄR väldigt skönt att alla tre barnen sover klockan åtta. Och jag vill inte påstå att vi INTE njöt av henne i de 4,5 månad vi hade sällskap i filmsoffan. Det var många gånger vi pausade vad vi nu tittade på, och bara satt och såg på Mira istället och närapå klappade varandra på ryggen och tackade för ett gott samarbete i skapandet av jordens finaste bebis. De stunderna kommer jag alltid minnas, utan neggiga känslor att den tiden är förbi. (Gissar jag, den kan ju återkomma, somna-22-tiden...)

Slutsats dock: LEV I NUET, för fanken! Längta inte till en bättre tidpunkt, (såvida det inte är panik i din nuvarande tidpunkt, typ kolikbebis), utan njuuuuuut av vad du har nu! Hitta sätt att uppskatta det du har nuuuu...!

Naiv är skeptisk

Kategori: Allmänt

Som att någon kommer fram till mig med ett kontonummer och berättar att nu är det bara att plocka ut pengar från detta konto, så mycket du vill, under resten av ditt liv.

Så känns det när bebisen somnar före klockan 20 för tredje kvällen i rad. Som en helt fantastisk grej men det kan väl aldrig vara sant? Någon gång hoppar någon fram bakom ett hörn och skriker "Haaaahahaha, TRODDE du på detta!??!?" och tar ifrån mig kontonumret / låter bebisen börja somna vid 22 som vanligt igen.

Japp, skeptisk är jag. Ofta naiv, men ibland skeptisk...

Eskil, du älskade skitgrymma unge...!

Kategori: Eskil

Herregud vilken fin son jag har! Världens bästa jäkla unge nästan! Ja, hamnar iallafall MINST på delad förstaplats med två andra - omansägersåååå....! Ja, lyssna bara här:

Julafton. Tomten har kommit. Har ingen säck med sig, utan plockar klapparna från under granen. Eskil och hans kusiner är grymt taggade, ÄNTLIGEN är det jul, alla barnen samlas runt tomten och är ivriga att se vad de ska få för fina saker.

Tomten plockar upp en klapp och läser på lappen - "God Jul Kusin 1" (kan vi kalla honom). Eskil studsar på stället, upprymd som aldrig förr.
Tomten läser på nästa klapp - "God Jul Kusin 2". Eskil ler stort med tindrande ögon och ser paketet gå till kusinen.
Tomten läser vidare - "God Jul Kusin 3". Eskil ropar på Kusin 3, "Kom kom, det är till dig!" och studsar på stället lite till.
Tomten läser - "God Jul Kusin 2". Eskil fnissar till, det bubblar nog i hela kroppen av spänningen.

Troligtvis plockas alla klapparna från samma hög, därav inga paket till Lilja eller Eskil.

Tomten läser vidare.

"God Jul Kusin 1", Eskil tar paketet och skickar vidare till Kusin 1 med ett stort leende på läpparna.
"God Jul Kusin 3". Eskil studsar på stället och tjoar till.
"God Jul Kusin 2". Eskil skrattar och klappar första bästa kusin på armen.
"God Jul Kusin 1". Eskils ögon tindrar och han ser överlycklig ut.

Och så tillslut får äntligen ESKIL ett paket, och han är precis lika lycklig över det som han var för när alla kusinerna fick paket på paket på paket. Mitt hjärta svämmade över när jag såg hans enorma lycka, det hela verkade bara vara ett stort äventyr, och ingen jakt på paket, utan bara lycka över att Tomten ÄNTLIGEN hade kommit och började dela ut paket... Älskade älskade barn!

Ja, och ni som ser mig på Facebook har ju sett följande, men kanske har någon missat det eller så har jag någon läsare som jag inte är vän med där. Kopierar rakt av. =)

Igår vid julklappsutdelningen läste tomten "God jul Lilja och Eskil, önskar Victor och Jennifer."

Eskil utbrister förundrat till Lilja "Till BÅDE dig och mig!!" varpå Lilja dramatiskt lycklig spärrar upp ögonen och sträcker ut armarna mot Eskil och de förenas i en lycklig julkram innan Eskil tar emot paketet.

Jaa, alltså... Älskade unge!