sisu

Att läsa medan man sover är ingen bra idé

Kategori: Allmänt

Lilja hade precis kommit hem från skolan och jag och Eskil satt i soffan och läste nylånade biblioteksböcker. Lilla bebben hade ganska nyligen ätit klart och jag tror att jag långsamt drabbades av något man skulle kunna kalla mammadrabbad amningskoma - jag blev totalt dundertrött! Tog mig igenom några sidor till i boken jag läste för Eskil medan jag kände hur ögonen mer och mer föll ihop.

Jag förklarade för barnen att mamma var tvungen att lägga sig ner och sova en stund, sedan totaldäckade jag i soffan.

X antal minuter senare (troligtvis inte jättemånga eftersom mina barn är rätt otåliga som alla andra barn antar jag) bad Eskil att jag skulle läsa om De tre små grisarna. Trött-sluddrande började jag snällt berätta om att det en gång var tre små grisar som bodde med sin mamma, men mamman tyckte att de skulle flytta till egna hus.

Någonstans i historien avbröts jag av Eskil som sade "Nej! Grisar!". Då hade jag mumlat om de tre små katterna istället för grisarna.

Jag bad om ursäkt och fortsatte sluddra, fortfarande helt dimmig av trötthet, men tapper mor som man är, så kämpar man på för sina små juveler.

Det är bara det att jag råkade säga "Sen gick den andra lilla grisen iväg och skulle bara kolla om det finns något gym"......... Jag registrerade i min sömnfylla att det med bestämdhet INTE ingår någonting om ett gym i den sagan, och bad återigen om ursäkt.

Läser vidare, tills jag kommer till att vargen ska ta sönder ett av husen. "Och vargen knuffade och buffade och Anders..." berättade jag, insåg vad jag hade sagt samtidigt som barnen började skratta åt mig.

Då var det bara att ge upp och inse att det helt enkelt inte går att läsa saga och sova samtidigt...

Vargen och vetekornet

Kategori: Allmänt

Eskil berättade en saga för mig medan vi åt frukost imorse. En liten mix av ditten och datten.


..................

Hönan bodde med sin katt och häst och hund. Hon frågade "Vill ni hjälpa mig att mala det här vetekornet?". De ville inte det. Då kom det en stor varg.

Bamse är jättestark, han kan bära vargar. Han hade en jättestor hand.

Alla skulle skrämmas, hönan hade monsterdräkt, katten hade spökedräkt, hästen hade... skelettdräkt! Och hunden hade Bamsedräkt och en stor hatt!

Då gick hönan sönder, hon var av glas-lego, alla andra också.

- Vad hände med vetekornet då? frågade jag (mamma)
- Alla fick kaka.

Slut!

Kort och koncist, inga omsvävningar här inte.

Förlossningen 2

Kategori: Allmänt

Jag har inte sett denna tredje förlossning som något särskilt annorlunda, jämfört med de andra två, tänkt på den som en tredje förlossning, rätt upp och ner. Dock har jag nu en gnutta mer för varje dag, insett att den nog gick rätt snabbt ändå. Inte JÄTTESNABBT, det var ingen raketbebis som flög ut innan jag ens hann säga flasklock, men det känns som att det var gränsfall på att denna förlossning var såpass snabb att jag inte hann med mentalt.

De första två timmarna från att jag vaknade med ont var lite luddiga, hade inga tydliga värkar och visste inte varthän det barkade. Även om jag misstänkte lite. Sedan, när det väl drog igång, då körde det liksom igång på riktigt. Värkar med 5 minuter emellan direkt. De andra gångerna har det också kört igång rätt tätt direkt, men då har det varit iallafall 7-8 minuter emellan.

Robert tvingade iväg oss till Växjö, och bilresan dit minns jag i stort sett inte. "Du gick nog in i din bubbla då." sade Robert häromdagen, och det stämmer nog. Jag klev in i bubblan när vi satte oss i bilen, var tvungen att skärpa till mig när jag vinkade av barnen och sedan var det bubbla-dags igen.

Det gick framåt hela tiden, och jag antar att jag på sjukhuset öppnade mig 6 cm på 3,5 h, om jag nu var öppen 10 cm vid krystning.

Har som sagt inte tänkt något särskilt om denna förlossning, men på något vis sakta kommit till insikt med att det var med nöd och näppe jag hann med mentalt. Det körde igång på riktigt vid 9-tiden och 6 timmar senare är tjejan född, och det är inklusive packa-det-sista-hemma, bilresa på 45 minuter, vinkevink till barnen, bad och massa massa onda värkar. Och så tio minuters krystvärkar som "vanligt".

Det känns inte som att detta är något jag på allvar behöver bearbeta, men jag tror nog att det är bra att tänka igenom den en del. Det har jag inte heller gjort lika mycket som med de andra. Säkert för att jag inte har lika mycket tid nu... =)

Hur som helst gick förlossningen bra och jag är SÅ glad över att min sista förlossning blev lika bra som de andra...! Trots att den rappade på rätt bra!