sisu

Internet! I love you!

Kategori: Allmänt

Min pappa var en prylnörd och jobbade på Televerket. Är man prylnörd och jobbar på Televerket, så är det rätt givet att ens enda dotter har en egen dator (för att inte tala om egen telefonlinje) när datorer och Internet börjar storma in i folks liv, på det glada 90-talet.
 
Den enda dottern insåg snabbt tjusningen med chattande och hängde på Spray (tror jag) och chattade med kreti och pleti. Många, långa, spännande kvälllar och nätter satt jag och pratade om allt mellan himmel och jord med främlingar och jag älskade det. There were times när jag hellre satt hemma och chattade, än gå ut och träffa kompisar, I admit... Jag gick exempelvis miste om ett MVG i drama för att jag missade en viktig teatervisning vår grupp skulle se, för att jag helt glömde tiden när jag satt och chattade. Vad jag svor när jag insåg det...
 
Tiden gick, jag diggade nätet, men sen flyttade jag hemifrån och jag och min kombo Veronica hade ingen dator. SAY WHAT, hade Mona "datanörd" Sisusson ingen DATOR?! Inget Internet?! GALET!! Jäpp, those were the days... Sen blev jag ihop med maken, och jag var inte så datorig där heller... Nej, faktum är att det dröjde länge innan vi skaffade mer än en dator hem till oss, innan dess var det ett evigt tjat om "Snart vill jag ha datorn"...
 
Nu har vi dock varsin dator (mer än så faktiskt, jag har 2 bärbara och Robert har 1 men 2 monitorer...) och livet leker.
 
När jag blev gravid med Lilja för 8 år sedan började jag hänga på familjeliv.se och sedan dess har min dragning till att surfa varit mer eller mindre ihållande. Jag är en tvättäkta forumbrud, en surfarlover, en Internetälskare...!
 
Jag har funderat på att sluta hänga så mycket på detta tidsstjälande ställe... Men allvarligt, det GÅR inte. Det är så otroooooligt mycket bra saker som händer på nätet så jag varken kan eller vill sluta med det! Det känns som att det tar tid från mitt RL (för att vara lite cool och använda förkortningar) men ... alltså... då går jag ju miste om så mycket annat...!
 
Jag har träffat så mycket fina fina människor på Internet och det är något jag inte för alla lästa böcker eller drejade krukor i världen jag hade velat vara utan...! Ibland har jag varit tvungen att försvara mitt idoga användande av Internet, genom att säga att även där har jag relationer jag måste (vill) vårda. "Relationer på Internet är inga riktiga relationer" har ett mothugg då varit, men BANNEMIG att det VISST är det!! Det ÄR det, och jag TYCKER det och jag VILL vårda dem, så gott det går med make, 3 barn, hus och (snart) jobb...!
 
Anledningen till detta inlägg är en bild jag såg på tumblr.com, en dundermegakul sajt med massa roliga, sjukt igenkänniga bilder. Texten på monitorn är tumblr, men för mig är det mer själva datorn som är grejen... Liksom, själva Internet.
 
Internet, I love you! You will always be in my life!
 
 
 
 

Sjukhusränn!

Kategori: Allmänt

Ja, jävlar i min lilla låda vad jag har ränt på sjukan idag! Det började redan klockan åtta imorse! Jag vaknade halv åtta av påminnelsen på telefonen (Ja, våra barn sover sjuuukt länge jämfört med vad jag trodde barn gjorde så då sover jag också länge!) och gick upp, duschade lite och puttrade sen iväg i vår lilla röda elbil.
 
Klockan åtta låg jag så på en halv sjukhusbrits med fötterna i vädret och en liten borste i kussimurran, för nu skulle det tas cellprover! Allt gick bra som vanligt, men det blir jävlarimig ingen spiral i detta hem, för SÅ kul är det inte att ligga där och fläka upp sig!
 
Sen åkte jag hem. Åt frukost. Diskade. Klockan tio var det dags igen! Dock inget sjukhusbesök, men nästan lika läskigt - jag skulle på gym! För första gången typ EVER, borsett från den där gången i lilla gymmet i Byhåla när jag lyfte några hantlar och sedan gav upp.
 
Jag mötte den som skulle instruera mig och så satte vi igång. Första maskinen var en sån där där man liggernerochvevaruppfötternamotrumpan. SHIT vad jobbigt det var!!! Nästa maskin var också nåt med ben, men inte riktigt lika jobbig, men nästan. Sen blev det tack och lov bara enklare och enklare, kanske hade jag för klena vikter, kanske var det FÖR tungt på benmaskinerna.
 
En halvtimme senare var det tack och hej och jag susade hem igen. Stekte oss lite pannkakor. Jag åt mina med hallonbananmos och turkisk youghurt med vaniljpulver. Yu-um!
 
Seeeeen iväg igen! Jag och Eskil åkte till vårdcentralen klockan 13 där de karvade i tre ställen på min kropp. Jag tog bort födelsemärken för 10 dagar sedan och fick nu höra att jag har gott läkkött, för jag och mitt kött hade tydligen ryckt åt sig stygnen och ville baka in dem i mig själv, så det var lite traumatiskt att få bort dem. Men det gick bra, såklart, man är ju en superwoman!
 
Och så efter vårdcentralen var det sus iväg igen i lilla röda, till sjukhuset en andra sväng. Nu var det dags för Eskil att kolla den där eviga lilla näsan med MR. Men det gick bra! Slutet gott, allting gott, nu ska jag duscha, dricka te och kolla på film med maken!

Twilightmoms

Kategori: Allmänt

Jomen det är så här va, att jag är en tvättäkta Twilightmom...! Tyvärr eller tack och lov, är jag inte en av de allra mest hängivna... Tyvärr för att det ju för sjutton är roligt att totalt ge sig hän åt ett intresse, och tack och lov, för att folk i min närhet skulle bli galna på mig om jag vore mer kär i Twilight än jag är. Och just nu är kärleken väldigt svalnad... jag har tappat rätt mycket intresse, och det är så tråkigt! Sorgligt nästan!

MEN, kära lilla Sisu... nu var det inte det jag skulle skriva om... Jag bara halkade in där i min iver att börja skriva om det jag EGENTLIGEN tänkte skriva om! Nämligen min story!

För flera år sedan hade Aftonbladet en tävling, där man skulle skriva en novell om ... jaa, om det var "övernaturlig kärlek" eller något liknande... Och jag satte mig för att skriva, jag var sjuuukt taggad för att vinna! Det var X antal tecken så det blev ju en liten utmaning där...!

Jag skrev och skrev, och blev väldigt nöjd! Skickade glatt in min story, och blev pissförbannad när jag dels inte vann och dels var vinnaren skitdålig! GRR!

Såhär ett par år senare har jag kommit över att jag inte vann, men vad jag INTE är nöjd med, det är att novellen är borta! Och det är här Twilightmoms kommer in - vi har ett forum. Som snart är att vi HADE ett forum, för vi kommer verka enbart på Facebook från och med i höst. Så Webmasterinnan har uppmanat oss att spara det vi vill spara, för snart är allt vi har skrivit (och det är MYCKET!!) ett minne blott..

Jag TROR att novellen ligger i ett mejl där på den sidan.... men jag hittar inte! Och det är DÄRFÖR jag är arg nu! Jag tyckte den var skitbra då, och jag är rätt nyfiken på om jag fortfarande tycker den är skitbra!

Pust, världens lägsta inlägg om inget alls typ.... Men nu fick jag ur mig lite frustration iallafall. Jäpp, och nu ska jag leta vidare... Sorgligt värre om jag inte hittar den! =(