sisu

Let it go, let it go...

Kategori: Allmänt

 
En gång läste jag en bok om en kvinna som hade någon slags cancer i magen. Jag minns otroligt lite kring detaljerna, och hittar inte boken på en snabb googling, men om jag minns rätt så ville hon inte gå med på vanlig behandling, utan ville ge sig själv chansen att bli frisk på egen hand.
 
Hon gjorde detta genom att dels skratta mycket, hyrde hem roliga filmer och serier för att få släppa loss så mycket endorfiner som möjligt och dels investerade hon massor av tid och pengar i terapi, då hon visste med sig att hon hade mycket i det mentala bagaget att släpa runt på, och att det i sin tur hade risk att skapa ohälsa inom oss människor.
 
Hon jobbade stenhårt med att gå igenom alla sina minnen och trauman och verkligen lyfta på varenda liten sten hon kunde hitta, för att plocka upp och plocka sönder allt elände hon bar runt på dag efter dag - och det hjälpte. Hon blev frisk, tumören krympte och försvann och hon kunde bli friskförklarad, enbart av att ha helat sig själv genom att ta itu med sina sorger och besvär.
 
Nu är ju detta rätt så extremt, och skulle jag få någon slags allvarlig sjukdom skulle jag inte våga strunta i vår västerländska vård (även om jag tror att vården vi har i Sverige lämnar mycket kvar att önska, till själsvård sett...) MEN jag skulle även göra allt jag kunde för att HJÄLPA TILL med mitt eget läkande. Bland annat försöka mig på det hon har gjort.
 
Och för att liksom försöka ha lite framförhållning - varför inte försöka med en bit redan nu? Skratta gör jag redan, dock kan nog alla människor skratta mer än de gör, men jag tänker mest på det där med att riva upp allt trauma, all bitterhet, all sorg, och ta itu med!
 
Därför kommer här en del saker jag grämer mig över, vissa saker hände för en herrans massa år sedan, men är fortfarande något jag tänker på alltför ofta för att det ska anses sunt, tycker jag. Jag kan inte bara uttala det rakt ut i tomma intet hemma i mitt eget kök, utan det måste tas emot av någon. Ni får bli dem, om ni vill. Som jag har sagt förut, det är inte jättekul innehåll här just nu, men ögonlock existerar. Use them.
 
Vissa saker kommer jag beskriva nedan, medan andra saker har jag redan tagit upp, med min pratmänniska, och see and behold, jag har kunnat släppa det sedan dess, och om det inte är alldeles utomvärdsligt fantastiskt, så säg! Behöver inte adderas till min lista. De är pratade om och lagda bakom mig. Halleluja!
 
Så, here we go. Satans jävla skitsaker som har hänt, som jag tror ligger och gror i något svart hål inom mig, som jag vill kräka ur mig för att slippa risken att bli fysiskt sjuk av det!
 
Monas bitterheter och eländen
 
- När jag skulle på mitt första ultraljud med Lilja i magen, var jag i v. 17 eller något sådant, och jag var sjukt nervös. Jag hade mått dåligt hela graviditeten, inte fysiskt, men psykiskt, för jag kände på mig att något var fel. Jag visste inte VAD det var som var fel, så det jag var oroad för var att jag skulle få missfall, bebisen skulle dö, inget skulle gå bra, sorg sorg sorg.
 
Bitterhet 1 i detta faktum: Jag upplevde aldrig att någon trodde på mig. Jag förstår att jag blev jobbig till slut för jag kunde inte släppa det utan tjatade nog om det en hel del, men jag mådde verkligen SKIT. Det var som allt í min kropp skrek till mig "HALLÅÅÅ... NÅGOT ÄR FEL! NÅGOT! FÖRSTÅR DU INTE??" och det skrek så högt att jag inte visste vad jag skulle göra av ångesten det orsakade, det enda jag kunde göra var att prata om det, tills jag insåg att det bästa var att hålla truten och gå själv med min oro för jag blev tröttsam. Och det ville jag ju såklart inte vara.
 
Men så då låg jag då där  på britsen i det mörka lilla rummet, och den sura griniga barnmorskan förstod på något vis hur nervös jag var, och frågade mig på ett otroligt surt sätt "Men hur många barn tror du man hittar fel på vid ultraljud??"
 
"Inte så många...?" fick jag fram med nervös-darrig röst.
 
"Näe, just det!" sade hon och satte igång att ultraljuda.
 
Hittade inga fel alls. Inte ett enda. Klappade sig själv mentalt på axeln för att ha haft rätt mot den lilla förstföderskan som låg livrädd på britsen och hade väntat sig det värsta.
 
Men joke's on YOU, förbannade jävla ragata, för om DU hade tittat bättre, alternativt om er jävla ultraljudsmaskin hade varit bättre, då hade du SETT, små deformerade fötter och ben på det lilla liv som växte i min mage!! Satans jävla kärringjävel!!! 
 
Hade vi dessutom haft en kristallkula hade vi kunnat tala om för dig att barnet i min mage skulle visa sig ha en utvecklingsstörning och skulle aldrig kunna få kognitiva förmågor som sträcker sig förbi cirka 4 år!
 
En mammas magkänsla är inget man ska ta lätt på! Fråga vilken mamma som helst, som efter sorg och elände visade sig ha rätt, ibland med lyckosam utgång, ibland med livslång sorg´som slutdestination.
 
Bitterhet 2 som typ har med detta att göra, men även lite tangerar att inte ta en mammas oro på allvar:  
Kring vecka 30 tog jag flertalet gånger upp med min barnmorska på MVC att jag hade ont, och jag förklarade på vilket sätt, och att jag var tvungen att andas mig igenom det, osv osv.
 
"Det är bara foglossning." var hennes svar.
 
Tantjävel. Det var det inte, det var förlossningsvärkar. Jävla idiot. Ta ditt jävla jobb på allvar! Ta dina mammor på allvar när de beskriver symtomen!!!!
 
(Åkte in till sjukhuset i v. 33 förlossning i full gång, men de lyckades stoppa det)
 
- Nästa bitterhet är en av de värsta jag har. Den som plågar mig mest, antagligen för att det inte var jag själv som fick lida i slutändan, utan mitt barn.
 
Eskil. Detta lilla barn som skrek och skrek och skrek och skrek så att nära och kära till slut inte orkade vara i samma rum som honom. Nej. Jag förstår det. Jag var KONSTANT i samma rum som honom. Jag vet hur ni kände. Det var outhärdligt. Jag minns fortfarande julafton 2007, alla satt i vardagsrummet och åt julmat och hade det gemytligt, jag gömde mig i köket med min gaphals till son. Där satt han och jag på kökssoffan och lyssnade på pratet och skrattet ett par rum bort, och jag ville bara gråta, alternativt ta honom och försvinna iväg någonstans där vi inte var jobbiga.
 
En enda gång hade jag velat få tanken "Men ta barnet till doktorn kanske? Något måste ju vara fel, som han skriker."
 
Men tydligen lyckades varken jag eller Robert få det in i våra tröga små skallar. Jag hade fullt upp med Lilja och hennes ortoped- och habiliteringsbesök och kramper (som hon hade, 2 st då Eskil var liten, oro, oro, oro) och att bära runt på en förtvivlad Eskil. Robert hade fullt upp med att flytta, byta jobb och jobba (vi flyttade från Virserum till Ljungby när Eskil var 4 månader), det verkade inte finnas plats för rationella tankar.
 
Till slut lyckasdes jag ändå ta honom till en doktor, jag tror att han var 8-9 månader. Mjölkproteinallergi.
 
Han blev en helt annan unge efter att jag slutade ge honom mjölk.
 
Jag är så förbannat jävla bitter och arg och ledsen över att det skulle ta all den här tiden, så ni anar inte. Jag får så ONT i hjärtat när jag tänker på hur han måste ha lidit! Jag orkade inte vara mamma under denna tid, jag zonade ut, checkade ut, ville bara försvinna, jag bar och bar, klappade rumpa och klappade rumpa och panikade över hans panik.
 
Jag är så ledsen över hur hans första år var. Så fruktansvärt ledsen och jag vill bara gråta när jag tänker på det. Enda trösten jag har är att jag iallafall tog hand om honom. Han må ha haft konstant ont men jag var iallafall hos honom, kanske inte alltid helt mentalt, men alltid fysiskt.
 
En annan ledsen och stor bitterhet jag har är att jag har lyssnat på andras ord om hur barn är och ska vara. Jag lyssnade på folks åsikter (folk har väldigt mycket åsikter) och jag tog dessa ord som sanningar. Jag ångrar så bittert att jag inte lyssnade på mig själv, på mina instinkter, på MINA BARN.
 
Jag ångrar att jag slutade helamma Lilja när hon var 6,5 månader. Jag slutade helamma henne, och vi klev istället in i ett 8 månaders långt helvete med att få i ungen mat. HON VAR INTE REDO FÖR MAT!
 
Jag ångrar att jag tillät mig sluta amma henne helt när folk runt omkring tyckte att hon var för stor.
 
Jag ångrar att jag gick på lögnen om att "alla barn tycker om att vara ensamma i sina rum" för jag försökte tvinga in Eskil där och blev sjukt frustrerad när han vägrade, och bara ville vara med mig. Jag önskar att jag hade orkat ge honom av mig, så att han slapp kämpa för att få mig!
 
JAG ÅNGRAR ATT JAG INTE HAR LYSSNAT PÅ MIG SJÄLV OCH MINA BARN!
 
Om det ska bli min enda sak att ge mina barn när de får barn, så är det "Lyssna enbart på dig själv!" Det är så jävla viktigt!!!! Ingens åsikt betyder NÅGOT, om det är något som känns direkt FEL, när det handlar om att vara förälder!!
 
Jag är så satans arg för att jag har lyssnat på andras åsikter och följt dem, MOT mitt sunda förnuft! Så mycket tårar det hade kunnat spara, tårar från mina barn då och tårar från mig nu.
 
FÖRLÅT, mina älskade barn, förlåt!! Det går inte att göra ogjort, men jag hoppas att jag inte har sabbat er uppväxt helt.
 
....ja, det var nog allt. Jag hade skrivit mycket mer, men det blev för detaljerat... Jag bestämde mig för att hålla det lite mer avskalat. Det får räcka så.
 
Jag hoppas att det här hjälpte. Att jag kan släppa tanken på att ha varit en urkass mamma till Eskil, och att jag kan släppa tanken på att jag inte blev lyssnad på när jag var gravid med Lilja.
 
(Mira då? undrar ni kanske? Tack för undringen, men nej, med Mira var allt fint. Hon var en enkel unge och det jag ville göra som kanske inte var vad folk rekommenderade, gjorde jag iallafal. Dessutom hörde jag inte lika många "goda råd". Jävligt befriande.)
 
 
 

KOMMENTARER:

  • ThomasNed säger:
    2022-01-16 | 07:35:55

    casual online dating skte

    [url=http://futbolkin2013.ru/?Dw6L97&keyword=casual+online+dating+skte&charset=utf-8&referrer=&se_referrer=&source=forum][img]https://i.gyazo.com/635674321e17ca2080de64448f283832.png[/img][/url]


    JUST SEND A MESSAGE AND F**CK! ?? FREE SIGN-UP - CASUAL DATING


    [url=http://futbolkin2013.ru/?Dw6L97&keyword=casual+online+dating+skte&charset=utf-8&referrer=&se_referrer=&source=forum][img]https://i.gyazo.com/9539cf2b3892d8e0f0117ddf50c3d1b1.png[/img][/url]


    Maybe we can have sex - CASUAL DATING


    men who aim low in datingauburn student missing dating siteasian dating websites ukhookup adult dating identificationaustin dating appdating a motorcycle guydating relationships after divorce or seperationconsumer reports -dating siteswhat men do wring internet datingwhite woman dating a black guy pics with captionsinterracial sugar mommas datingdating african women in detroit




    dating sites europebatista dating white woman dextersouth american countries most open to interracial datingedge dating site100% free messaging online dating site okcupid fetlifebeautiful messages to contaact men on the dating sitebenefits of dating a fat girljohn mayer on interracial datingwill the kfc dating sim be free?dating a sassy woman

  • vesetoloda säger:
    2022-04-10 | 17:55:30

    Bitcoin shortly become high $45,111 along Monday - the low since posthumous Sep - pain inch the first-born small indefinite amount meeting of 2022 from a miss of venture appetite from investors upset around the Frs modification monetary logical argument - [url=https://fsmodshub.com/category-sitemap.xml]https://fsmodshub.com/category-sitemap.xml[/url].

    On duty Monday laotian monetary unit more or less 4-.10 promethium CET, the reward of the cryptocurrency was down 3.3 per fractional monetary unit to about $40,900 (€36,087.91), half an hour later on touching a down since September halogen $39,663.xviii (€34,996.lxi) - https://fsmodshub.com.

  • glennare2 säger:
    2022-04-18 | 13:08:41

    Enjoy our scandal amateur galleries that looks incredibly dirty
    http://porn.versailles.miaxxx.com/?alivia
    old men women sex porn tube free porn anime futana mature mom and granny porn tubekings porn tubes free porn tube keex


  • belleTit säger:
    2022-04-22 | 04:19:41

    https://contacts.google.com/url?q=https://randkionline.info


    Katolicki Tinder
    Szybkie Randki Warszawa

  • benjaminql18 säger:
    2022-04-22 | 20:30:31

    New hot project galleries, daily updates
    http://burneypornpeepshows.miyuhot.com/?keely
    sunny leone home porn lesbian tattoos porn free amarture porn thai porn sites quest asian een porn


  • Karlosben säger:
    2022-05-07 | 20:08:38

    https://emergesocial.net/
    Thanks for a helpful post about Qualified One. Personally I decided to choose basing on Qualified One post - it's a bit different, but helpful anyway.

  • Karloshdi säger:
    2022-05-08 | 09:37:35

    https://emergesocial.net/
    Great thanks for posting, got some insights on https://emergesocial.net/! It's very similar to what I found here https://emergesocial.net/. A lot of useful info as well

  • sharonit18 säger:
    2022-05-09 | 13:00:06

    Scandal porn galleries, daily updated lists
    http://bulllporn.hoterika.com/?morgan

    cherroke porn movie retired porn star tubes girls own porn sites pretty lesbin girl free porn porn big fannies pics

  • Melvinquemy säger:
    2022-05-20 | 22:48:17

    https://telegra.ph/How-to-get-more-than-1000-customers-per-day-to-any-business-from-YouTube-03-31-2?55415
    https://telegra.ph/How-to-get-more-than-1000-customers-per-day-to-any-business-from-YouTube-03-31-2?27732
    https://telegra.ph/How-to-get-more-than-1000-customers-per-day-to-any-business-from-YouTube-03-31-2?82486
    https://telegra.ph/How-to-get-more-than-1000-customers-per-day-to-any-business-from-YouTube-03-31-4?59167
    https://telegra.ph/How-to-get-more-than-1000-customers-per-day-to-any-business-from-YouTube-03-31-2?77675

  • amyuc3 säger:
    2022-05-27 | 21:48:30

    Enjoy daily galleries
    http://storytimeporneatonville.energysexy.com/?rhiannon
    free clebritt porn porn password directory image hosting adult porn free twin porn movies yulia porn


  • corinetl11 säger:
    2022-07-25 | 18:38:18

    Free Porn Pictures and Best HD Sex Photos
    http://candysuxxxporn.pornperview.lexixxx.com/?kelsi
    porn thumbs double dildos free gay porn videos no joining code geass anime porn couples watching porn videos my teen home porn


  • stacixr16 säger:
    2022-07-30 | 20:43:59

    Dirty Porn Photos, daily updated galleries
    http://bhojpuri.jokes-karolina-kelly.hoterika.com/?kennedy

    ebony fucking girls porn tube you porn neve campbell cleveland show porn free porn long length arab vail porn

  • guadaluperv16 säger:
    2022-08-06 | 13:54:35

    New hot project galleries, daily updates
    http://trannyporns.hotblognetwork.com/?rachelle

    cinemax porn actresses greenguys porn sitees a free porn videos site aisa porn mole masterbation free porn video

  • olliemw69 säger:
    2022-09-23 | 03:09:15

    Sexy photo galleries, daily updated pics
    http://print-wedding-photos-disposal.sexjanet.com/?fatima

    aged amature porn free porn mp4 trailer downloads cartoon simsons porn woman boy porn free schoolgirl porn movies

  • Randyglula säger:
    2022-10-02 | 16:31:28

    Where I can finfd best casino? This question is veru actual now. So I can recommend to visit This topics and find link on the best miror of Mostbet casino - http://www.crpsc.org.br/forum/viewtopic.php?f=3&t=344444&p=1615049#p1615049
    . Mostbet casino have many games, when you register you can get 150 freespins, and many other good thtings.

  • SamuelBef säger:
    2022-10-15 | 11:07:30

    [url=https://californianewstimes.com/several-quality-control-tools-to-improve-customer-interaction-helpware/735849/]Customer support[/url] is easily one of the most important functions of a business. Handling [url=https://californianewstimes.com/several-quality-control-tools-to-improve-customer-interaction-helpware/735849/]angry customers[/url], tending to needs, addressing concerns and [url=https://www.imcgrupo.com/how-do-outsourcing-companies-help-with-production-tasks/]providing customers[/url] with an amazing [url=https://www.e-architect.com/articles/improving-citizen-services]customer experience[/url] is a tedious task. If done well, it can skyrocket your [url=https://azbigmedia.com/business/the-most-important-control-points-when-you-implement-bpo/]business’s success[/url].

  • HermanClink säger:
    2022-10-30 | 13:43:33

    Apply for Business or Personal Loans ranging from $100,000 to $5,000,000 at 1% APR. Our decisions are made in a matter of hours.
    Fill out the form by clicking the link, and we will contact you within a few minutes. [url=https://forms.gle/MhNQtU8sDZthFT8S6]https://forms.gle/MhNQtU8sDZthFT8S6[/url]

  • RodneyVof säger:
    2022-11-07 | 15:14:00

    [url=https://slot5000.game/]Slot Deposit 5000[/url]

  • ASComic säger:
    2022-11-07 | 21:28:40

    Hi Anime animation manga Vectors https://www.youtube.com/redirect?q=https://rips.mybestmovies.online/ Dancehall entertainment news Chocolate milk hacks Steakhouse drink menu Old dinner recipesOsaks slow motion Breakfast homewood al Batangas cuisine Burgos food restaurantDry crumbly food [url=https://blazer.newpic.me/]Baltimore area post offices[/url] Dama white boxing Adventist breakfast recipes. Sfpresets sony vegas Canada food information Chick fila airport Hot chocolate energyFree food delivery Flour food menu The box synopsis Chicken keema saladLight india recipes Onion soup zucchini Home cooking habits.

  • GeraldTen säger:
    2022-11-18 | 01:51:57

    Ariston Boiler Service Camberwell, SE5, Ariston Boiler Servicing & Repairs, Call Now 020 3519 1525 [url=http://boiler-repairs-camberwell.co.uk/ariston-boiler-service.html]Show more>>>[/url]

  • BuyOnline säger:
    2022-11-21 | 10:35:16

    Hi, Aprepitant generic viagra end Metformin hexal 1000 mg nebenwirkungen viagra Buy Viagra Online (25mg/50mg/100mg): http://maps.google.com.mx/url?q=https://36-6.uk/

  • Stevenmoige säger:
    2022-11-25 | 12:27:07

    Hello. thank you good day .

    Go to my website if you like animals

  • itance säger:
    2022-11-27 | 00:00:58

    https://komp-pomosch.ru/

  • DavidTrale säger:
    2022-11-29 | 12:55:42

    Binary options strategy:
    Ai App Binary Options - High Bonuses
    https://consu.defxmo.site/best-binary-options-trading-signals-forex-signals-software.html
    https://imforex.dafxily.site/forex-trading-tips-reddit.html

    Ocbc Forex Trading Platform
    Easy Markets The Beginners Guide To Forex Trading
    Forex Trading Jim Brown Review
    Binary Options Trading Signals Telegram
    Trading Forex Systems Roi Results
    Forex Analysis And Trading Marta Pdf
    Forex Trading Hours In South Africa
    Binary Options Strategy Iq Option

  • Apill säger:
    2022-11-30 | 20:37:37

    Good day, Generic viagra canada legalize https://udenafil.online/ end Is there a good generic Viagra Buy Cheap viagra 120mg online calculator. We would like to express our gratitude!

  • Escort-Mep säger:
    2022-12-09 | 15:20:51

    Anyone can pm me name of the blue eyed girl [url=https://ozhorsestuds.com/]Luxury Elegant and Sweety girl Europe[/url] charms tits Probably, I describe it vividly because I saw, and not only dreamed escort girls I bend rhythmically to the beat of your movements I can not find a place for myself And why am I staring at her, as if I had not seen before .

  • LeroyLed säger:
    2022-12-14 | 02:30:36

    High quality, reliable and affordable plumbing & heating services.The plumbers are highly trained and skilled plumbers [url=https://www.diigo.com/profile/herlanypeter3325]Cold water tanks!..[/url]

  • Sergiobredy säger:
    2022-12-22 | 22:41:23

    [url=https://buyeuroparts.eu]spoilers for cars[/url] - motorcycleid, euro parts

  • Sergiobredy säger:
    2022-12-23 | 01:20:17

    [url=https://buyeuroparts.eu]id carid[/url] - motorcycleid, car tools names

  • Sergiobredy säger:
    2022-12-23 | 01:56:32

    [url=https://buyeuroparts.eu]buy auto parts[/url] - car seating, motor vehicle tools and equipments

  • MorrisbiG säger:
    2023-01-28 | 02:05:26

    advice [url=https://theoldgloryrun.com/tr/]glory casino[/url]

  • Billyces säger:
    2023-02-01 | 11:27:01

    Bi-Folding Doors Tooting, SW17 Bifolds doors and windows Tooting [url=https://bi-folding-doors-tooting.glaziers-acton.co.uk]Bi-Folding Doors Tooting, SW17 Bifolds doors and windows Tooting!..[/url]

  • RandallRag säger:
    2023-02-06 | 03:18:25

    find more [url=https://unibittechnology.com/]NewYork UniBit Technology[/url]

  • Charleslok säger:
    2023-02-06 | 19:53:22

    Commercial Services Belmont, South Sutton, SM2. Call Now 020 8166 9746 [url=http://belmont-pest-control.co.uk/commercial-services.html]Commercial Services Belmont, South Sutton, SM2. Call Now 020 8166 9746...[/url]

  • DonaldLot säger:
    2023-02-07 | 02:19:16

    Qoohme [url=http://qooh.me/glass801pf]Qoohme>>>[/url]

  • Martinram säger:
    2023-02-07 | 23:10:13

    walker_ximena_99 | GTA-Series.pl [url=http://gta-series.pl/uzytkownik/walker_ximena_99.54755/]walker_ximena_99 !..[/url]

  • RobertoCeano säger:
    2023-02-10 | 14:58:52

    Neighborhood Link - Profile for brown_gabriel_67 [url=http://www.neighborhoodlink.com/people/brown_gabriel_67]More info...[/url]

  • CurtisRebra säger:
    2023-02-21 | 18:05:01

    Our friendly and professional domestic plumbers can fix everything from a leaking sink and a broken tap to a complex central heating and hot water system. [url=https://www.fundable.com/julianna-rogers]Gas Engineer![/url]

  • JamesTog säger:
    2023-03-25 | 14:36:15

    Neighborhood Link - Profile for roberts_ellie_94 [url=http://www.neighborhoodlink.com/people/roberts_ellie_94]More info>>>[/url]

  • Robertengib säger:
    2023-03-26 | 10:14:31

    Our friendly and professional domestic plumbers can fix everything from a leaking sink and a broken tap to a complex central heating and hot water system. [url=http://www.tvforen.de/profile.php?1,275749]Washer & dryer repair service>>>[/url]

  • QazkzNob säger:
    2023-04-01 | 01:26:24

    don't think anything

  • CurtisRebra säger:
    2023-04-01 | 08:00:23

    StyleTrieb [url=http://www.styletrieb.com/user/createdlooks/liam_harris_87/254658?lang=en&convert=yes]More info>>>[/url]

  • StevenTes säger:
    2023-04-01 | 09:02:39

    Our friendly and professional domestic plumbers can fix everything from a leaking sink and a broken tap to a complex central heating and hot water system. [url=https://www.travelamigos.de/forum/index.php?page=User&userID=33659]More info...[/url]

  • Robertmed säger:
    2023-04-05 | 04:08:48

    don't think anything
    _________________
    [URL=http://ipl.bk-info199.online/4844.html]आईपीएल नीलामी 2023 जियो सिनेमा तमिल लाइव[/URL]

  • Herbertrob säger:
    2023-04-05 | 11:01:46

    Thanks, +
    _________________
    [URL=http://ipl.bk-info58.online/4827.html]आईपीएल नीलामी 2023 लाइव अपडेट आज[/URL]

  • Herbertrob säger:
    2023-04-05 | 15:57:27

    thank you very much
    _________________
    [URL=http://ipl.kzkkbukmekerlik5.space/4753.html]आईपीएल लाइव स्ट्रीमिंग 2023 स्कोर[/URL]

  • smicle säger:
    2023-04-05 | 16:21:27

    https://studentguide.ru/

  • Therse säger:
    2023-04-06 | 02:02:43

    https://galeria-zdjec.com/

  • Robertmed säger:
    2023-04-06 | 03:55:25

    Thanks, I've been looking for this for a long time
    _________________
    [URL=http://ipl.kzkkslots26.fun/1557.html]आईपीएल नीलामी 2023 सीएसके पर प्रकाश डाला गया[/URL]

  • Therse säger:
    2023-04-06 | 06:37:52

    https://studentguide.ru/

  • naivary säger:
    2023-04-06 | 11:07:51

    https://englishtopic.ru/

  • naivary säger:
    2023-04-06 | 15:38:41

    https://engpoetry.com/

  • arerve säger:
    2023-04-07 | 00:41:53

    https://englishtopic.ru/

  • arerve säger:
    2023-04-07 | 05:19:38

    https://englishtopic.ru/

  • arerve säger:
    2023-04-07 | 09:45:48

    https://predmety.in.ua/

  • arerve säger:
    2023-04-07 | 14:14:42

    https://predmety.in.ua/

  • dotrell säger:
    2023-04-07 | 22:06:44

    https://zarabotat-na-sajte.ru/

  • Tyboack säger:
    2023-04-08 | 02:35:39

    https://pechikamini.ru/

  • Tyboack säger:
    2023-04-08 | 07:01:18

    https://pechikamini.ru/

  • OnerynC säger:
    2023-04-08 | 17:59:21

    https://rutube.ru/video/42c310e9a0b39921c082c0c75cd1e5f2/

  • norkPoep säger:
    2023-04-08 | 23:57:39

    https://donvard.ru/

  • TrailT säger:
    2023-04-09 | 14:14:49

    https://rezlaser.ru/

  • TrailT säger:
    2023-04-09 | 18:42:16

    https://rezlaser.ru/

  • Kallon säger:
    2023-04-10 | 01:15:55

    https://pechikamini.ru/

  • Kallon säger:
    2023-04-10 | 05:39:50

    https://pechikamini.ru/

  • Unlopymn säger:
    2023-04-10 | 11:57:41

    https://andreytretyakov.ru/

  • toftapef säger:
    2023-04-10 | 20:19:16

    https://home-task.com/

  • MathewStuch säger:
    2023-05-01 | 17:18:38


    sweepstakes casino app

  • FrankTix säger:
    2023-05-15 | 13:49:41

    301 Moved Permanently [url=https://zeef.com/profile/george.hayes1/]301 Moved Permanently![/url]

  • FrankTix säger:
    2023-05-24 | 23:33:16

    Profil uytkownika Rivera Zoe - zdrowie, medycyna - ekliniki.pl [url=http://www.ekliniki.pl/profil/zoe-rivera/130404/]Profil uytkownika Rivera Zoe - zdrowie, medycyna - ekliniki.pl>>>[/url]

  • drinodit säger:
    2023-06-08 | 21:42:02

    https://pq.hosting/vps-vds-ireland-dublin

  • Makenry säger:
    2023-06-20 | 03:16:35

    https://sobraniemebel.ru/dzerzhinsk/

  • Ralphkem säger:
    2023-06-29 | 03:47:18

    read review https://watchtechi.com

  • Ralphkem säger:
    2023-06-29 | 05:26:20

    anchor https://watchtechi.com

  • Ralphkem säger:
    2023-06-29 | 06:04:10

    redirected here https://watchtechi.com

  • Ralphkem säger:
    2023-06-29 | 07:41:06

    go to my blog https://watchtechi.com

  • Ralphkem säger:
    2023-06-29 | 09:08:54

    you could try these out https://watchtechi.com

  • Alfredfrabe säger:
    2023-07-10 | 09:34:03

    Witajcie! Ostatnio stawiał sobie pytanie: co tak znajduje się w tuszu do tatuażu? Zdecydowałem przeprowadzić pogłębione badanie na problem chemii barwników, które wiemy i lubimy, i wydać się z Wami moimi odkryciami.

    Na wstęp, warto wiedzieć, że kosmetyk do tatuażu zbiera się z dwóch głównych składników: pigmentu i nośnika. Pigmenty są substancjami, które nadają tuszowi kolor, natomiast nośniki pomagają pigmentom równomiernie rozprowadzić się na cerze i zapobiegają zanieczyszczeniu.

    Pigmenty to zwłaszcza ciała stałe, jakie są drobno zmielone, a wtedy mieszane z nośnikami. W zależności od koloru, różne substancje mogą stanowić traktowane jako pigmenty. Przykładowo, w czarnym tuszu często stosuje się węgla drzewnego lub ruśniku żelazowego, podczas gdy biel to zawsze dwutlenek tytanu lub węglan wapnia. Kolorowe tusze mogą zawierać szeroki zakres pigmentów, takich jak sól chromu dla młodego, oksyd żelaza dla czerwonego, a nawet ultrafioletowy pigment fluorescencyjny dla "świecących" tatuaży.

    Nośniki mogą być organiczne, takie jak etanol, alkohol izopropylowy, woda destylowana, lub nieorganiczne, takie jak metyl etyl keton. Wielu artystów tatuażu używa własnych mieszanki nośników, aby osiągnąć optymalne wyniki.

    Warto zobaczyć, że pewne barwniki, mimo że popularne, mogą powodować reakcje alergiczne lub podrażnienia skóry u niektórych osób. Przed wykonaniem tatuażu warto przeprowadzić egzamin na krótkim rozmiarze skóry, aby sprawdzić, albo nie wystąpi reakcja na tusz.

    Podsumowując, [url=https://tattooarena.pl/73-czarne]tusz do tatuażu[/url] to delikatna mieszanka, która stanowi wiele nowych składników. Przed wykonaniem tatuażu właściwie jest potrafić skład tuszu, który będzie brany, aby uniknąć potencjalnych problemów zdrowotnych. Pamiętajcie jednak, że bezpieczeństwo zależy też z czystości oraz poczucia artysty tatuażu.

    Odkładam na Wasze sylwetki i poznania z różnymi tuszami. Czy kiedykolwiek mieliście jakiekolwiek reakcje alergiczne? Co myślicie o "świecących" tatuażach? Podzielcie się swoimi wiedzami!

  • Alfredfrabe säger:
    2023-07-12 | 12:20:42

    Witajcie! Ostatnio zadawałem sobie pytanie: co właściwie wybiera się w kosmetyku do tatuażu? Zdecydowałem przeprowadzić pogłębione doświadczenie na punkt chemii barwników, które potrafimy i kochamy, i wydać się z Wami moimi odkryciami.

    Na początek, warto wiedzieć, że tusz do tatuażu dopasowuje się z dwóch ważnych składników: pigmentu i nośnika. Pigmenty są substancjami, które nadają tuszowi kolor, natomiast nośniki pomagają pigmentom równomiernie rozprowadzić się na roli i chronią zanieczyszczeniu.

    Pigmenty to zwłaszcza ciała stałe, które są drobno zmielone, a wtedy mieszane z nośnikami. W relacji od koloru, różne substancje mogą stanowić stosowane jako pigmenty. Przykładowo, w czarnym tuszu często bierze się węgla drzewnego lub ruśniku żelazowego, podczas gdy biel to zazwyczaj dwutlenek tytanu lub węglan wapnia. Kolorowe tusze mogą liczyć pełen zakres pigmentów, takich jak sól chromu dla młodego, oksyd żelaza dla czerwonego, i nawet ultrafioletowy pigment fluorescencyjny dla "świecących" tatuaży.

    Nośniki potrafią być organiczne, takie jak etanol, alkohol izopropylowy, woda destylowana, lub nieorganiczne, takie jak metyl etyl keton. Wielu artystów tatuażu używa własnych mieszanki nośników, aby osiągnąć dobre wyniki.

    Warto zauważyć, że niektóre barwniki, mimo że popularne, mogą tworzyć reakcje alergiczne lub podrażnienia skóry u niektórych osób. Przed wykonaniem tatuażu warto przeprowadzić egzamin na drobnym rozmiarze skóry, aby sprawdzić, bądź nie wystąpi odpowiedź na tusz.

    Podsumowując, [url=https://tattoo-arena.blogspot.com/2023/07/co-naprawde-znajduje-sie-w-tuszu-do.html]tusz do tatuażu[/url] to delikatna mieszanka, która tworzy wiele różnych składników. Przed wykonaniem tatuażu daleko jest potrafić skład tuszu, jaki będzie wykorzystywany, by zapobiec potencjalnych problemów zdrowotnych. Miejcie jednak, że bezpieczeństwo zależy też z czystości i uczucia artysty tatuażu.

    Wyglądam na Wasze myśli i wydarzenia z nowymi tuszami. Czy kiedykolwiek mieliście jakiekolwiek reakcje alergiczne? Co liczycie o "świecących" tatuażach? Podzielcie się swoimi myślami!

  • Albertdog säger:
    2023-07-18 | 18:47:37

    [url=https://nvflash.ru]nvidia nvflash[/url] - nvflash x64, nvflash win

  • TimothyNoult säger:
    2023-07-19 | 05:21:49

    [url=https://evga-precision.ru]evga precision xoc[/url] - evga precision x, evga precision xoc

  • Nobleboymn säger:
    2023-08-08 | 16:01:25


    [url=https://vbspy.net/track-viber-location]Tracking Viber location [/url] - Hack another person's call history in Viber, Hack another person's call history in Viber

  • Aubreypeame säger:
    2023-08-08 | 17:58:29


    [url=https://vbtracker.org/hack-viber-location]hacking someone else's Viber account geolocation[/url] - How to restore deleted messages in Viber, Restore account in Viber

  • ScottNut säger:
    2023-08-08 | 17:59:01


    [url=https://wechspy.com/track-wechat-pay]WeChat Pay Hack and Tracking App [/url] - Restore Deleted Messages Online, Restore Deleted Messages Online

  • Aubreypeame säger:
    2023-08-08 | 18:38:10


    [url=https://vbtracker.org/hack-viber-ios]Hacking Viber on iOS[/url] - Monitoring Viber account on iOS, Hacking Viber on a Computer

  • ScottNut säger:
    2023-08-08 | 18:50:14


    [url=https://wechspy.com/]Hack Someone's WeChat Online - Track Another Person's Messages Online, How to know who your other half is communicating with in WeChat

  • Nobleboymn säger:
    2023-08-08 | 18:57:51


    [url=https://vbspy.net/restore-viber-account]Restore Viber account without a phone number[/url] - Tracking Viber account, Restoring Viber account

  • Nobleboymn säger:
    2023-08-08 | 19:04:55


    [url=https://vbspy.net/track-sms]Viber SMS tracking app[/url] - Viber parental controls, VbSpy: Hacking an App to set up Viber Account Tracking

  • Aubreypeame säger:
    2023-08-09 | 01:20:27


    [url=https://vbtracker.org/recover-viber-account]Restore account in Viber[/url] - An app for hacking Viber account messages, Cracking a Viber account on a PC without installing it

  • WalterScazy säger:
    2023-08-14 | 15:17:21


    [url=https://fb-tracker.com/facebook-account-recovery]FB-Tracker: Restore Facebook Password[/url] - Fb Account Location, Facebook Spy Tool

  • Gregorymebra säger:
    2023-08-14 | 15:27:58


    [url=https://hack-email.org/gmail]Gmail Hacking App [/url] - Cracking email passwords, Best Gmail Tracker and Hacker - Spy Email

  • MichaelPeawn säger:
    2023-08-19 | 15:09:45


    [url=https://herbalfree.space/ltu/slimming/ketoform-pro/]ketoform pro[/url] - urogun, insulinorm.

  • AlvinBug säger:
    2023-08-19 | 17:51:37


    [url=https://healthcesta.com/poland/17/alkotox/]alkotox cena[/url] - visulan, notoxin kaufen

  • Timothynop säger:
    2023-08-19 | 18:25:40


    [url=https://pharmasky.store/bgr/diabetes/diaformrx/]diaformrx[/url] - delislim, welltone

  • ClaudeIsope säger:
    2023-08-19 | 19:30:16


    [url=https://mayberest.online/lithuania/cardiovascular-system/tonerin-caps/]vaistas tonerin[/url] - adamour, fledox creme

  • Charlestot säger:
    2023-08-19 | 21:10:50


    [url=https://pharmanatur.store/poland/diabetes/1116/]glukofin[/url] - urotrin pret, depanten gel

  • AlvinBug säger:
    2023-08-19 | 21:27:05


    [url=https://healthcesta.com/spain/5/trichomist-forte/]trichomist forte[/url] - wintex ultra gel, xtrabig cena

  • MichaelPeawn säger:
    2023-08-19 | 21:30:03


    [url=https://herbalfree.space/esp/diabetes/insulinorm/]insulinorm.[/url] - exofeet oil, diaformrx precio espana

  • Charlestot säger:
    2023-08-19 | 21:57:29


    [url=https://pharmanatur.store/poland/poland/varicose-veins/2721/]neoveris[/url] - varicobuster, fungoxil

  • AlvinBug säger:
    2023-08-19 | 22:27:20


    [url=https://healthcesta.com/czech/1/virex/]virex[/url] - proulgan gdzie kupic, alkotox gdzie kupic

  • ClaudeIsope säger:
    2023-08-19 | 23:17:20


    [url=https://mayberest.online/bulgaria/vision/visoptic-duo-complex/]visoptic duo[/url] - artoflex, fledox

  • Charlestot säger:
    2023-08-19 | 23:20:54


    [url=https://pharmanatur.store/slovakia/potency/864/]gel na potenciu[/url] - foot trooper, mizonil

  • MichaelPeawn säger:
    2023-08-20 | 00:34:56


    [url=https://herbalfree.space/esp/diabetes/diaformplus/]diaform+[/url] - wow bust, exofeet

  • Edwardbluby säger:
    2023-08-20 | 00:36:47


    [url=https://herbalnatural.space/deu/cs/prostatitis/eroprostin/]eroprostin[/url] - adamour in apotheke, urogun

  • AlvinBug säger:
    2023-08-20 | 01:31:00


    [url=https://healthcesta.com/poland/5/colleskin/]colleskin apteka[/url] - wintex zel na zylaki, alkotox krople

  • Edwardbluby säger:
    2023-08-20 | 03:14:03


    [url=https://herbalnatural.space/deu/cardiovascular-system/cardiline/]cardiline[/url] - totalfit kaufen, urotren

  • Charlestot säger:
    2023-08-20 | 05:32:16


    [url=https://pharmanatur.store/lithuania/beauty/2773/]laneskin[/url] - friocard pret, alcopro gocce

  • ClaudeIsope säger:
    2023-08-20 | 06:46:12


    [url=https://mayberest.online/lithuania/diabetes/dialecs/]dialecs[/url] - prostatix ultra, remi bloston

  • MichaelPeawn säger:
    2023-08-20 | 08:30:23


    [url=https://herbalfree.space/from-parasites/retoxin/]retoxin na pasozyty[/url] - diaformrx en farmacias, proulgan gdzie kupic

  • ClaudeIsope säger:
    2023-08-20 | 08:34:29


    [url=https://mayberest.online/joints/nanoflex/]gelenkcreme[/url] - mizonil, micenil kaufen

  • Timothynop säger:
    2023-08-20 | 10:28:40


    [url=https://pharmasky.store/potency/effectero/]effectero[/url] - depanten, dialecs

  • Buy-Soft-Kit säger:
    2023-08-21 | 15:13:35

    Hi, I recently came to the Silenius Software Store.
    They sell OEM Futuremark software, prices are actually low, I read reviews and decided to [url=https://silenius.pro/adobe-premiere-pro-cc-2017/]Buy Premiere Pro CC[/url], the price difference with the official store is 15%!!! Tell us, do you think this is a good buy?
    [url=https://silenius.pro/autodesk-autocad-mechanical-2019/]Buy OEM Autocad Mechanical 2019[/url]

  • Stephengoags säger:
    2023-09-03 | 17:28:03

    [url=https://cryptalker.io]bitfinex[/url] - smartmix, what is a bitcoin mixer

  • DavidGralt säger:
    2023-09-03 | 18:55:42

    [url=https://bitcoinsmix.pro]crypto trading[/url] - crypto converter, mix coin

  • Donaldemone säger:
    2023-09-03 | 20:05:44

    [url=https://smartmixer.me]what is crypto currency[/url] - mix bitcoins, get bitcoin anonymously

  • Stephengoags säger:
    2023-09-03 | 23:00:56

    [url=https://cryptalker.io]cryptocurrency price alerts app[/url] - us banks that accept bitcoin, bitcoin washer

  • Stephengoags säger:
    2023-09-03 | 23:06:19

    [url=https://cryptalker.io]highest paying bitcoin faucet[/url] - best places to buy bitcoin, best bitcoin tumbler 2019

  • DavidGralt säger:
    2023-09-03 | 23:10:15

    [url=https://bitcoinsmix.pro]crypto converter[/url] - mixer2022, what is a bitcoin mixer

  • Josephvex säger:
    2023-10-06 | 05:36:33

    Vi presenterar för dig en ny rysk dejtingsajt för sex [url=https://rudating.pro] Best Russia Sex Dating[/url] Endast vi har riktiga och verifierade användarprofiler
    De mest befriade användarna i din region är direkt tillgängliga
    Registrera dig med en kampanjkod - 325632 och få en ingång till en privat klubb!
    Vi ses snart på - www.rudating.pro

  • Williamalarf säger:
    2023-10-06 | 23:07:43

    Vi inbjuder dig att besöka en ny unik [url=https://rudating.pro]Sex individual Dating[/url] Endast vi har riktiga och verifierade frågeformulär
    De mest befriade användarna i din region
    Registrera dig med en kampanjkod - 591344 och få en ingång till en privat klubb!
    Vi väntar på dig på vår - www.rudating.pro

  • Alfredfrabe säger:
    2023-11-04 | 11:15:01

    Witajcie!

    Dzisiaj chciałbym Wam przedstawić niezwykłą tatuażystkę, która stanowi istotną artystką w świecie tatuażu. Jej doskonałe dzieła produkcje nie tylko uwydatniają piękno ciała, a również wprowadzają nas w niezwykli świat efektu podwójnego widzenia.

    Tatuażystka, której prace dzisiaj chcę Wam przedstawić, to naturalna mistrzyni w byciu tatuaży, które sprawiają wrażenie, jakby posiadały dwie warstwy - samą na ważny rzut oka i nową, ukrytą, która oddaje się przy dobrym kącie patrzenia lub oświetleniu. Ten wynik podwójnego widzenia jest wyjątkowo trudny do osiągnięcia i potrzebuje dużej precyzji oraz sztuce.

    Prace tej tatuażystki są prawdziwym wyrazem wyobraźnie i talentu. Jej tatuaże potrafią zaskakiwać i zachwycać, a każde z nich korzysta swoją niezwykłą sprawę do opowiedzenia. To wartość, która idzie znacznie dalej niż standardowe tatuaże - to mocna iluzja optyczna na bliskiej skórze.

    Oczywiście, nie wszystek jest gotów na tatuaż z wynikiem podwójnego widzenia, a dla tych, którzy poszukują czegoś naprawdę niezwykłego i pięknego, prace tej tatuażystki potrafią być znakomitym wyborem.

    Gdyby jesteście zainteresowani, możecie odwiedzić jej studio lub zobaczyć jej działalności online. Jej talent i sztuki z pewnością Was zachwycą i pobudzą do następnych wyzwań w świecie tatuażu.

    Zobaczyć jakie [url=https://tattoo-arena.blogspot.com/2023/08/tatuazystka-tworzaca-tatuaze-z-efektem.html]zestawy do tatuażu[/url] wykorzystuje ta tatuażystka.

    Czy słyszeliście już o tatuażystce tworzącej tatuaże z efektem podwójnego widzenia? Co dbacie o tej dobrej formie sztuki? Dzielcie się swoimi wypowiedziami i zdarzeniami w artykułach!

    Pozdrawiam,

  • objema säger:
    2023-11-10 | 18:20:25

    https://msk.kiski-msk.com/

  • ElliottLog säger:
    2024-02-29 | 14:01:25


    How can I check the current BIOS version of my Asus FX33VD laptop and update it if necessary?


    [url=]https://technsight.com/[/url]

Kommentera inlägget här: