sisu

Vår lilla tant

Kategori: Allmänt

Vi har ingen liten flicka hemma längre. Nej, vår lilla söta, goa flicka har över en dag förvandlats till en liten tant. Eller gumma eller kär-ing, kalla det vad ni vill... =)
Vet ni varför jag anser det?
Jo, för de senaste dagarna har nämligen vår lilla tutilura fastnat rejält för den spindelmannen-hink hon fick i födelsedagspresent på hennes första födelsedag.
Den hinken har hon förvisso uppskattat en hel del, för hon älskar att fylla den med saker och sedan plocka ur dem, och fylla den, och plocka ur och fylla den och... ja, ni förstår säkert...

Men nu använder hon den inte på det viset längre - nu har hon den på armen - som en liten korg eller en liten handväska. Därav förvandlingen från flicka till tant - hon ser nämligen ut som en liten gullig tant där hon kommer krypandes med spindelmannenhinken på armen!
Vart hon än ska, ska hinken med - hängandes över ena armen. Oftast tom, det spelar uppenbarligen ingen roll, bara hinken är med. Och ibland går hon lite för nära dörrkarmen eller som häromdagen när vi hade diskmaskinen i köksdörren, då fastnar hon, och blir skiiitförbannad. Skriker och tjuter och låter som en liten ilsk griskulting och sliter och drar i hinken tills den tillslut kommer loss - och så kan hon fortsätta krypa, med hinken släpandes efter. En äkta gobit, det är vad hon är!! =D

Vi var i Kalmar idag! På sjalträff, det var jag och fyra andra mammor som har insett tjusningen med bärandet... Himla mysigt var det! Vi åt tomtegröt och apelsin, klämde och kände på varandras sjalar och småpratade. Lilja var klart äldst, de andra var 7 månader och yngre tror jag.
Jag visade dem hur man får upp en liten älskling på ryggen i selen och Lilja samarbetade och låg så still på ryggen medans jag tog på selen.
Efter att Lilja hade fått lunch somnade hon gott i mitt knä och låg där mitt i allt småprat och babyjolller.

På vägen hem höll hon dock på att somna igen och det ville jag INTE, för då skulle hon aldrig somna på kvällen så jag sjöng för henne, allt vad jag hade...!
Sedan körde jag lite hemmasnickrade ramsor med, ungefär så här: "Det kommer en liten katt, hon bor i en hatt, hon har snart fått fnatt, och hon säger MJAUMJAUMJAUMJAU!!" och "Det kommer en liten ko, han säger hohoho, han har bara en sko, och han säger MUUUMUUUMUUUUU!!" och "Det kommer en liten fick, den är alldeles frisk, den gillar smutsig disk, och den säger BLUBB,BLUBB,BLUBB!!"....
Och så "går" jag med fingrarna över hennes mage och när djuren säger sina läten så piper jag henne i magen och hon tjuuuter av skratt...!
Fast mot slutet blev det jobbigt... jag såg hur hon blundade och liksom bara försvann, men då kom elaka mamman och petade in sina iskalla fingrar vid lilla halsen och så blev hon klarvaken igen... Uscha, känner mig jätteelak, men sover hon igen så blir det som en enorm powernap och så är hon vaken hela kvällen och vaknar för sent imorgonbitti, och jag vill inte behöva väcka henne.