sisu

Troll

Kategori: Allmänt

Jaaa... dessa troll, som man med jämna mellanrum träffar på ute i internetvärlden om man hänger där lika mycket som jag.. Tjaa, för all del, man träffar nog på dem även om man inte hänger på nätet jämt med, men det är nog inte lika stor risk att man beblandar sig med trollpacken...

Ett troll enligt FLs definition är inte riktigt detsamma som den allmänna definitionen av troll, men alltså, enligt FL så är alltså ett troll någon som reggar sig och skaffar sig ett krypin men sedan ljuger ihop en livshistoria.

Exempelvis om jag skulle regga mig och döpa mig till "Kastanj" och i min pres skriva att jag är en 30åring som bor i Dalarna tillsammans med min sambo Micke. Vi har 7 barn tillsammans och jag väntar mitt åttende.

Då skulle jag ju helt uppenbart ljuga ihop hela min pres eftersom inget av det stämmer - trollfasoner.
Sen finns det även vissa troll som stjäl bilder på barn från andra. Andra intet ont anande mammor som stolta lägger ut bilder på sina guldklimpar och naivt tror att ingen kan ta bilderna - för det är ju deras. Det är också trollfasoner.

Det skulle kunna stanna där, MEN, vissa troll kastar sig även med hjärtans lust in i diskussioner i forumen där det blir lätt hänt att man tycker sig gilla vissa personer mer än andra, och alltså skriver i varandras gästböcker, exempelvis Idag har hela familjen varit och badat på äventyrsbadet här i stan. Det var jättekul, men minstingen snubblade på kaklet och fick näsblod... Och det är ju uppenbart helt vanliga saker man skriver - och det är det som är så läskigt.

För det finns ju även vissa uppenbara troll, de som startar trådar med rubriken "Inatt har jag haft sex med Mat-Tina!!" och såna trådar får ju visserligen uppmärksamhet, men när folk på en åttondels sekund har förstått att det bara är troll i farten, så var det trollets 15 minuter i rampljuset slut....

Men, tillbaka till de mer seriösa trollen.
Jag är väl inte så observant på troll måste jag säga... Ganska ofta står jag som ett frågetecken när det plösligt poppar upp en tråd som handlar om att folk känner sig kränkta, svikna och svinigt behandlade - för att den flera månader långa internetbekantskapen de har haft med den där skojiga bruden på FL har fått ett abrupt slut, i och med att bruden har avslöjats som troll... Nyfiket försöker man då luska reda på vem trollet var, vad hade det för nick, men det får man sällan veta.. =(

Men två gånger har jag varit med om stora troll-avslöjanden. Det ena var en tjej med tillhörande sambo med varsina krypin. Det var hemskt att läsa folks kommentarer, de hade kommit varandra nära och öppbnat sig ochberättat både det ena och det andra, stöttat varandra, peppat varandra och skrattat med varandra... Och så visar det sig att ALLT var en lögn. En fullständigt påhittad historia... Fatta att man blir lätt knäckt...!

Den andra historian var om en person vars gästbok jag skrev ett litet inlägg i en gång. Denna person väntade fler än ett barn och det fanns en del magbilder i galleriet och jag skrev att "OJ, vilken mage du har!!" och personen i fråga, trollet, svarade nåt i stil med "Tycker du? Tack.=)"...

Det var lyckligtvis den enda kontakt jag hade med det trollet, men jag följde ändå intresserat ramaskriet det blev när hon avslöjades. Hon hade nämligen bilder på sina barn. Bilder på fantastiskt söta små barn som låg och sov med rumporna i vädret. Men dessa barn var inte hennes. Dessa bilder av de vackra, oskyldiga barnen hade hon hittat på en amerikansk hemsida och jag gick in där och kollade... Det gick rysningar genom kroppen när jag såg bilderna, exakt samma bilder som i trollets krypin - men barnen hette inte de sockersöta namn de hade fått heta på FL, utan nåt helt annat.

Många hade anat oråd av denna människa... Det var många småsaker som gjorde att det tillslut avslöjades... Till exempel datumen på vissa av bilderna. Flera år tidigare var fotona tagna enligt datumen, men det förklarade trollet med att kameran var felinställd.
Dessutom kände nån igen filtarna barnen hade, som typiska BB-filtar från sjukhus i USA...
Och en annan sak, lite petig kanske, men ändock visade det sig vara en del av alla iakttagelser - trollet hade ett foto på sig. Fotot visade en ung, blond leende tjej som såg helt normal ut. Klädd i jeans och nån snygg top. Men på en magbild - där huvudet var uppenbart bortklippt (det var en tjock kant på bilden) hade personen i fråga på sig en mindre smickrande mammablus - modell tält... Är man en snygg ung tjej så tar man inte på sig något sådant...

Även den bilden var såklart stulen...

Men när detta kom fram att denna människa faktiskt inte fanns, utan bara hade hittat på allt och dessutom stulit bilder på någon annans barn, då var FL inte nådiga... Inlägg efter inlägg i trollets trådar för att inte tala om hur hennes gästbok fullkomligt översvämmades av arga inlägg från folk som kallade henne både det ena och andra.

Jag kan förstår folks ilska, att de känner sig kränkta, men jag försökte även se till det andra sidan av myntet...

JAg menar, tänk er - ni kanske har ett liv ni inte riktigt är nöjda med. Kanske är ni ensamma, drömmer om barn. Kikar in på FL där plus efter plus viss på graviditetstest - och själv har du inte ens en partner...?
Tanken om att låtsas knackar försiktigt på... Att låtsas att man faktiskt är gravid. Att man kanske tillochmed har fler barn i magen än ett...! Vilken svindlande tanke...!

Så reggar man sig. Skriver i presentationen om vem man är och att man väntar barn. Inte bara ett, utan fler...!
För att hotta upp det lite extra vore det ju kul att ha bilder, kanske på sin gravida mage. Ut på nätet och leta, kopiera någons bild och lägg upp den i sitt eget galleri.
WOW, massa männsikor kommer in till mig och skriver i min gästbok, vad kul! Jag märks, folk tycker att jag är intressant!

Åh, nu är det ju dags för mina barn att födas... jag skriver om förlossningen, att den gick jättebra, jag födde dem vaginalt och det gick prima.
Hittar bilder på barn som jag kan låtsas är mina och Åååh, ÄNNU fler skriver till mig nu, alla vill titta på mina fina barn!
Vilken känsla, vilka kickar!

Fylld av lyckokänslor över att folk faktiskt intresserar sig för mig, fortsätter jag mina lögner, som i mitt huvud vid det här laget på nåt vis har bytts ut från lögner, till lite mer... modifierade exempel på sanningen.... Äsch, alla har väl spätt på nån historia förut, för att det ska låta bättre...? Jag är säker på att fler gör det, det är inte bara jag... Det är inte så farliga saker jag gör ju. Det är ju inte så att jag har skjutit nån....!

Jag har ett jobb. Ett jobb jag går till varje dag, men jag vantrivs. Lyckligtvis har min nya hobby nu sett till att dagarna går lite fortare, jag kan knappt vänta på att få komma hem, slå på datorn och läsa gästboksinlägg efter gästboksinlägg från massa människor som tycker att "mina" barn är vackra...!!

Så kommer man hem. På med datorn. Sätter sig tillrätta i stolen. Tappar hakan, VA, 47 nya inlägg i gästboken?? Ojdå, spännande, men det kommer att ta tid att läsa dem och svara....
Läser det första inlägget. Och det andra. Det tredje, fjärde, femte, alla tyder på samma sak - jag är avslöjad!! Hela jag stelnar till, det knyter sig i magen och ilar i hela kroppen, herregud, de vet att jag har hittat på allt!! PANIKEN sprider sig, vad ska jag göra?? Hur fick de veta? Vad gör jag??

Hmm, jaa, såhär tänker jag (nu är jag Mona igen) att trollet kanske kände sig... Visst, det är helfel att utge sig för att vara nåt man inte är, och det är fel att dra massa lögner där folk engagerar sig...!
Men, trollen är nog inte helt krya i skallen.... De får en tycka-synd-om av mig... istället för en alla-troll-ska-dödens-dö, för de får de av så många andra.

Men önskar dock ändå att alla troll kan gå och självdö.... Faktiskt, för det sårar människor...!