sisu

Kortvarigt dåligt samvete

Kategori: Allmänt

Mira har sedan dag 1 somnat som tidigast 21. En lång period var hennes somningstid 21.20 och nu på sistone har hon ökat på det till att somna 22. Lätt frustrerande för oss föräldrar, för även om hon inte har varit någon "jobbig" bebis, utan bara legat nöjd bredvid oss i soffan eller legat vid bröstet, så har ju ändå VÅR enda barnfria tid, försvunnit.

Men! Plötsligt en dag, som en blixt från klar himmel för sisådär 5 dagar sedan, somnade hon vid 19.30. Vi var lika chockade både jag och Robert, och ett snäpp mer chockad blev jag när hon sedan inte vaknade förrän vid 7 nästa morgon. Oh HALLELUJA!

Men... men denna nya lycka kom GENAST det dåliga samvetet som ett brev på posten. Det dåliga samvetet med logiken att "Herregud, här har vi haft världens finaste tjej för oss själva hela kvällarna men inte njutit av det utan bara LÄNGTAT till att hon ska somna samtidigt som de andra barnen, och så GÖR hon äntligen det, aaaahh, angst, när ska vi NU få njuta av henne?!?"

Ja, den här berömda "Du saknar inte kon förrän båset är tomt". Vi inser inte hur mysigt det faktiskt var att ha en liten vakentjej, förrän hon började somna vid 20. För somna 20, det verkar vara hennes nya rutin.

Dock varade detta dåliga samvete i ungefär 1 dygn, för det ÄR väldigt skönt att alla tre barnen sover klockan åtta. Och jag vill inte påstå att vi INTE njöt av henne i de 4,5 månad vi hade sällskap i filmsoffan. Det var många gånger vi pausade vad vi nu tittade på, och bara satt och såg på Mira istället och närapå klappade varandra på ryggen och tackade för ett gott samarbete i skapandet av jordens finaste bebis. De stunderna kommer jag alltid minnas, utan neggiga känslor att den tiden är förbi. (Gissar jag, den kan ju återkomma, somna-22-tiden...)

Slutsats dock: LEV I NUET, för fanken! Längta inte till en bättre tidpunkt, (såvida det inte är panik i din nuvarande tidpunkt, typ kolikbebis), utan njuuuuuut av vad du har nu! Hitta sätt att uppskatta det du har nuuuu...!