Vört - my ASS!
Kategori: Böcker jag läst
Var och handlade igår och grabbade åt mig en vörtlimpa och var så lycklig när jag bar hem den. Så skulle jag käka lite av den igårkväll. Då finns det INGA RUSSIN I...!! Vafalls!!
Vad i hela friden är det för vörtbröd so inte har några russin i!! Jag tittade på innehållsförteckningen (Skogaholms bröd) och ser att det enda limphelvetet innehåller, förutom lite kryddor, det är VÖRTEXTRAKT!! Det var det värsta jag har sett! Vört-extrakt, vilken respektlöshet mot Alla Äkta Vörtbröd!! Jag vill inte ens VETA hur man framställer VÖRTEXTRAKT!
...så jag får vackert peta i mig hela den förbannade Skogaholmslimpan i vörtförklädnad (är för snål för att slänga den!) och tålmodigt se fram emot dagen då jag kan köpa ett Äkta Vörtbröd! MED russin. Bakt på mer än EXTRAKT...!
*muttrar ilsket på väg till bussen*
Inger säger:
Gå in på ett bageri istället..
Sofie säger:
Bloggadress: http://sofies.webblogg.se/
...eller baka själv...
Mona säger:
Bloggadress: http://sisu.blogg.se/
Jag tror jag väljer Ingers förslag, allt jag bakar blir antingen torrt som fnöske eller fjädrande som skumgummi...! Men tack ändå! =)
Dino säger:
Bloggadress: http://dino78.blogspot.com
Nör det kom vörtbröd i år blev jag jätteglad. Normalt sett brukar Pågen (som jag hittade) ha två sorter, ett MED russin - som det ska vara, och ett UTAN, som det inte ska vara.
Men nej då, det fanns bara UTAN russin. Va fan tänkte jag. Nej, Pågen får klara sig utan mitt bidrag i år. Jag bakar nog eget vörtbröd i år.
The johanssons säger:
Hellre dör jag än äter vört urk med RUSSIN dessutom , fy bubblan...
Lisa säger:
Bloggadress: http://lis.blogg.se/
Hahaha, jag brukade känna som the johanssons angående detta delikata bröd. Men jag har ändrat riktning. Och ja, det ska vara russin och sirap och alla andra riktiga sötningsmedel och inget jäkla vörtextrakt. Problemet är att många frågar efter vört utan russin (jag vet, jag har sålt jäääättegod vört på Skansens julmarknad varje jul i tre år nu) och varje gång säger jag "Då är det alltså inte vört du vill ha".. och då säger folk: "jo, fast nyttigare utan sirap och russin"... "Jo fast vört är inte ett nyttigt bröd, och vört har sirap och russin, mr/mrs hälsan själv! Du får söka ditt bröd någon annanstans". Men men, folk är som folk är. Jag tycker också bageri, men se till att få ett som håller ett tag eller frys in hälften annars äter man upp det på en halv dag bara för man tänker att det håller ju ändå inte! Och ibland äter man upp det ändå. ;) Lycka till i jakten på vörten!
Magnus säger:
Vört är väl just en sorts extrakt? Verkar inte så hemskt tycker jag.
Här har du recept på bröd med vörtextrakt om du vill baka själv.
http://paindemartin.blogspot.com/2008/12/pain-de-martins-julkalender-lucka-18.html