sisu

You´re not there

Kategori: Allmänt

Sångtexter är en big deal i min värld, de gör mig så lycklig och de gör mig så olycklig! Sångtexten nedan, är som att det danska bandet Lukas Graham har plockat mina tankar och plitat ner dem i sin lilla anteckningsbok för att sedan göra en sång av! 
 
Min pappa dog för snart 13 år sedan och ju äldre jag blir, ju äldre mina barn blir, ju längre jag är tillsammans med Robert och ju bättre jag lyckas i mitt jobb, desto mer sörjer jag att han aldrig får se hur fint liv jag har. Hur fin familj jag har, och hur fint jag trivs med mitt jobb. Han var så stolt över mig, min pappa, och jag tror att han skulle vara så väldigt glad över att se hur vackert mitt liv är och det gör mig så ont att han inte får känna stolthet över mig längre. 
 
Och, jag tror inte ibland att jag ser honom, som i texten härnnedan, men jag ser män, små gubbar med skägg och glasögon (det känns plötsligt som att jag har bloggat om något i stil med detta förut...?) och jag tänker att SÅ skulle min pappa sett ut, om han hade levt fortfarande. (Sedan glor jag på de stackars små gubbarna tills de börjar tro att jag är en galen ung kvinna som kommer att förfölja dem hem och stjäla deras guld...)
 
En vacker dag, när jag känner mig stark nog, ska jag skriva om en låttext av One Direction. Men än så länge får jag ont i magen av låten och hoppar över den så fort jag inser vilken låt det är jag lyssnar på. 
 
Här är iallafall de mest träffande raderna från Lukas Grahams låt You´re not there. 
 
I never got to say goodbye
I wish I could ask for just a bit more time
Every step I take, you used lead the way
Now I'm terrified to face it on my own
You're not there
to celebrate the person that you made
You're not there
to share in my succes and mistakes
Is it fair?
You'll never know the person I'll be
You're not there With me...
As I struggle to remember how you used to look and sound
At times I still think I can spot you in the crowd
 
 
Kommentera inlägget här: