sisu

Lilja ammar

Kategori: Allmänt

Hehe, Lilja är så himla söt...!! =)

I helgen gick hon omkring med sin docka, och drog upp tröjan lite då och då. Först trodde jag att hon helt enkelt jämförde hennes egen mage med navel, med dockans mage och sådär...

Men sen såg jag att hon gjorde precis samma sak hela tiden - då slog det mig - hon ammar ju!
Hon sitter med dockan i knät (förutom igår, då hon avancerade lite och lade dockan på vardagsrumsbordet och stod framför... *s*), drar upp tröjan så långt hon kan, en bit ovanför naveln, sen tar hon dockan, trycker den mot sig och lutar sig över dockan så att den, om det vore en riktig bebis, totalt skulle kvävas.... *s* Sen sitter hon så en stund, ooch ibland tecknar hon även "äta"....

Huuur söt är hon på en skala!?!? =D

.................................

Igår var vi i Västervik och hämtade Liljas nya skor och nattskena.
Jag tänkte passa på att gå på bokrean, men jag kom hem med sex par strumpor till Lilja, en ny mössa till Lilja (som inte ens matchar några av hennes utekläder, men den var så söt, så jag var tvungen...) sminkborttagning och ansiktskräm från Weleda och enda enda ynklig bok... =)

Lilja blev för övrigt jätteförtjust i sina nya skor, vita och ljusrosa gympadojor typ, hon blev arg när hon inte fick ha dem på sig när vi skulle gå från Ortopedtekniska, och när vi kom hem och hon skulle visa Robert sina nya skor, ville hon ha på sig dem igen...!

Bilder kommer förhoppningsvis ikväll, på mina fynd från igår, och så magbild för v 21!

Är jag en hönsmamma??

Kategori: Allmänt

Nu är det officiellt! Jag är en hönsmamma...!! Jag trodde faktiskt att jag var en tuff men kärleksfull mamma som enbart hanterade allt med Lilja så bra man nånsin kunde...

Men inatt... inatt fick jag tänka om...

Såhär är det: Lilja har en egen säng, i ett eget rum, som hon somnar lugnt och skönt i med mig eller Robert bredvid i en fåtölj, hållandes hennes hand.
Vid 2-tiden brukar hon vakna, och tjuter tills vi kommer till henne. Oftast tar det aaaalldeles för lång tid för henne att kunna somna om igen, så hon brukar få komma till oss, och sova mellan oss i vår säng.
Skönt för henne, enkelt för oss.

Men så har BVC tipsat om att man kan ta in en madrass och lägga på golvet, så känner Lilja att hon sover HOS oss, men inte nödvändigtvis MED oss, och kanske kan det lära henne att man kan sova SJÄLV.

I två nätter låg madrassen bredvid min sängsida, och det tog en TIMME för Lilja att somna!
Jag höll hennes hand, men när det inte funkade buffade jag henne i rumpan, och när det inte funkade, pillade jag henne i håret, och tillslut gav jag upp! Jag blev mer och mer irriterad, och tillslut slängde jag upp henne mellan mig och Robert, vände ryggen mot henne och somnade, arg som ett bi på att ungen inte kunde somna!!

TVÅ nätter var det så. Sen testade vi att ha Robert på hennes sida istället... Hon grät lite när hon hamnade på madrassen men Robert (den elaka iskalla pappan!!!) gjorde ingenting utom att hålla hennes hand, även om hon fortsatte gråta.
Tillslut somnade hon (efter mycket mindre än en timme!!).

Ett par gånger till vaknade hon på natten och gnölade lite och grät sådär stilla och riktigt ynkligt som bara får mitt mammahjärta att brista!!! men Robert gav sig inte, han sade åt henne att sova och hon somnade rätt fort.

När vi vaknade på morgonen insåg vi att GUUUUD så bra vi har sovit! Visst, Lilja har vaknat ett par gånger, men vi allihopa har sovit SÅ bra!

Jag berömde Robert om och om igen imorse för att han faktiskt hade fått henne att SOVA!

Men. Jag är lite tveksam. Visst vet vi mycket väl att Lilja, precis som alla andra ungar, gråter för att få sin vilja igenom, och oftast så HÖR man ju när det är protestgråt... men nattens gråt var INTE den vanliga hysteriska uppenbart fejkade protestgråten, utan det var den här tysta, stilla, övergivenhetsgråten... Var det ändå en variant av protestgråt, som tydde på att "Fan vad taskiga ni är som låter mig ligga här och gråta alldeles ensam, ynk ynk" eller VAR det faktiskt ett tecken på att hon kände sig övergiven!?! Mammahjärtat velar!!

För det där var ju som en variant på 5MM, och den HATAR jag, för barnen slutar (enligt min åsikt) skrika för att de inser att ingen kommer ändå när man skriker, lika bra att ge upp och bli tyst...
Men Lilja är ju äldre! Hon VET att vi finns där, men att det är dags att sova! Och vi är så NÄRA. En halvmeter upp i luften liksom...

SVÅRT!! Vad tror ni, mina kära läsare!?!?

-------------------------------------------------------------

Anna-Karin: Haha, jäpp, du är först ut! Vi MÅSTE ju gå i turordning, vi bor ju trots allt i  Sverige! =D
Men vänta du ett par år som vi gjorde (Visserligen inte frivilligt men ändå... *s*)
Tre år när bebbe kommer känns rätt lagom, för fyyyy för att släpa runt på en tvillingvagn..!! Näe, heja ståbräda säger jag! =D

Trollie: Tänk att så tänkte jag med! Vi har en liten Lilja som är inte-som-alla-andra (men vi vet inte vad det är - än) och min man ville att vi skulle göra FVP utifallattellerom barnet vi väntar nu, har nåt knas. Han var mest inriktad på DS, för som han uttryckte det "En till Lilja skulle ju inte göra nåt..." *S*...

Jag velade fram och tillbaka, och deep down ville jag INTE göra nåt FVP (mest pga missfallsrisken) men jag ville å andra sidan inte få ett barn till oss, som min man egentligen inte ville ha.................

Men efter MYCKET om och men, mycket velande på FL, så insåg jag tillslut - HALLÅ! Vaddå göra FVP?!? Vaddå ta bort en liten människa som har kommit till just OSS, bara för att det råkar vara nåt fel på den!?!?
Nääe, detta barn är menat att komma till oss!

Så jag resonerade som så, att ser man inga fel på rutin-UL, så kör vi hårt! Då är det förvisso redan försent med FVP, men HADE det visat nåt fel då, hade jag kanske tagit bort det, om barnet inte hade varit livsdugligt, osv.

Men nu gjorde vi inte FVP, och vi har gjort rutin-UL och allt såg finfint ut!
Alla tänker ju olika, men det är skönt att man inte är ensam i sina tankar! Vagnen kommer passa finfint hos er! =D

MASSA BILDER!!

Kategori: FotonLilja och jag tog en sväng ner till ån för att mata alla hundrafemtonmiljoners
änder som finns där.
Lilja hade the time of her life! =D
18901-148

"Här pipplisarna! Här har jag bröd till er!"
18901-147

Lilja är inne i en hjälpa-till-period.
Idag låg hon på golvet och vråltjöt för att HON inte fick ha dammsugaren...!
Men på den här bilden är hon glad och nöjd! =)
18901-146

Lilja badar, det är hennes nya favoritnöje! Vi använder vår ved-balja som
badbalja....
18901-145

Jag gör en ramsa med Lilja och pussar henne under fötterna
18901-144

Vi myyyyser,,,!!
18901-143

Lilja käkar hårspänne... "Va? Vaddå, jag...? Nääe, jag bara sitter här och
kollar på mina naglar...."
18901-142

Lilja är sötast i världen!
18901-141

Och så en magbild från vecka 20 som avslutning! =)
18901-149