sisu

Yummy!

Kategori: Böcker jag läst

Igår käkade jag tapas för första gången i mitt liv! Hade mycket beslutsångest men tillslut stod det en tallrik med fem små skålar framför mig. I skålarna låg det paella, jätteräkor med vitlök och chili, honungsglaserade ärtskidor och haricot verts, spanska köttbullar med salsa samt "rynkig potatis med mojo".

Tyvärr var köttbullarna och potatisen godast, och det låter ju vansinnigt Svensson-tråkigt, men det var inte varken Svensson-potatis eller Svensson-köttbullar, utan mycket mycket godare.

Paellan (som jag inte tror jag har ätit förut) smakade inte så hejdundrande fantastiskt tyvätt, och räkorna var läskiga, de var så .... köttiga... Så jag åt inte ens upp allt.... Det sved i snåltarmen, må jag säga...!

Men efterrätten...! EFTERRÄTTEN, folk, den var LJUVLIG!!

Femtionio spänn kostade det, men det var det VÄRT! I en skål låg citronsorbet med chokladsås, lite snajdigt spruttad över, och i en kanotliknande porslinsskål (smal som fasen, i ändarna fick man knappt ut gottet för det var så smalt!) låg vääärldens godaste creme caramel med sånt där bränt socker på. ALLDELES UNDERBART! Det ska jag äta till lunch nån dag. En tisdag eller nåt - bara för att! =D

...

Idag vabbar jag en prickig Eskil. We have to make it even, så att säga - ska Lilja få vara hemma och lyxa i två veckor, ska det vara samma för Eskil! Sen att jag fick ett litet ilskeutbrott när Robert ringde typ TRE timmar efter att jag hade duschat Eskil (utan att se prickar, that is!) och sade att vattkopporna hade anlänt, det är en annan sak.

Ska hämta Lilja på dagis om en timme. Jag ska inte plugga den timmen. Jag ska städa. Stackars Milla som ska vara min läxprovsbuddy på de första 333 medicinska termerna - hon kommer få göra hela skiten själv.... Såvida inte scapula kommer. För det vet jag vad det är. Det upptäckte jag när jag kramade Lilja, och fann mig klappa hennes skulderblad och POFF - "Detta är scapula!" tänkte jag... Inte helt friskt, tror jag. Och så vaknade jag imorse och tänkte "Acetabulum. Ledkålen i höften". Så om DE termerna kommer, så hjälper jag till vid läxprovet, inte annars.

KOMMENTARER:

  • Viktoria säger:
    2009-01-29 | 14:05:51
    Bloggadress: http://morrdraken.blogspot.com

    Det var bara ett yttepyttelitet utbrott jue.



    Äsch då, det är luuugnt för Milla kan massor av termer redan. Bra va? ;)



    Du är inte den enda som inte är frisk förresten, William kan abasi nu t.ex. och när Mattias och jag åkte hem i bilen i går satt jag och berättade om de olika delarna på händerna.



    Sen vill jag tacka jättemycket för antiflogistikum - för den sitter som berget sedan jag läste just det ordet här i din blogg. :D



    Och på tal om tapas - vi var och åt tapas i Jönköping och jag MISSADE att äta efterrätt (blev så mätt på nån fisk i apelsinsås - makens val som jag trodde skulle vara sådär, men det var urgott!!!). Gah, måste lyckas ta mig dit igen och äta. :)



  • Mona säger:
    2009-01-29 | 14:57:08
    Bloggadress: http://sisu.blogg.se/

    Viktoria: Var var ni i Jönköping? För dessa tapas med efterrätt intogs nämligen på Anna-Gretas! =)



    Bra att Milla pluggar! =D



    Varsågod för antiflogistikum! Kan inte du ge mig nåt os i gengäld? (Inte occipitale, parietale eller frontale, för de kan jag. Men kanske den där lilla knölen ovanför örat??) =)

  • Viktoria säger:
    2009-01-29 | 15:37:15
    Bloggadress: http://morrdraken.blogspot.com

    Anna-Gretas så klart! Deras mat är bara SÅ god! :o)



    Ska fundera på vilket ord du ska få tillbaka - måste hämta huliganbarnen på förskola och fritids. Ska se om Willekillen lyckats få till någon ny underbar uppfinning. :D

  • Berit säger:
    2009-01-29 | 23:05:03
    Bloggadress: http://kletskiten.wordpress.com

    Va?! Tyckte du inte om räkorna? Jag kan gå och äta tapas bara för att få mumsa på räkorna. Hoppas att Eskil blir bra snart!

  • The johanssons säger:
    2009-02-01 | 16:17:54

    Åhhhh vad jag älskar den där MOJOpottarna !!! Kanarias "nationalrätt" om jag inte missminner mig , GÖTT !

Kommentera inlägget här: