sisu

"Ni lurade mig..."

Kategori: Allmänt

Idag ville barnen ha pannkakor till lunch. Jag frågade om jag fick riva i lite morot och potatis, men barnen sade nej. Sonen, 5 år och i en känslig period just nu, sade dock (uppfattade jag det som) att morötter var okej.

Jag gjorde pannkakssmeten, och hade i morötter. Och potatis. Alla andra lurar ju ner grönsaker i sina barns mat, det är ju tips och råd man har läst i evigheters evighet. Så då är det klart att jag gör likadant...

Så var det dags att äta. Barnen äter glatt. Sonen orkar inte mer, men tar ändå en sista pannkaka. DÅ upptäcker han morötterna! Han blir arg och ledsen över att ha blivit lurad, går ifrån bordet.

På väg upp för trappan till sitt rum, dit han annars aldrig går själv, eftersom han inte vill vara ensam, mumlar han "Ni lurade mig..."

BOM, en SMÄLL rakt in i mitt mammasamvete där jag satt på min stol i köket och mumsade pannkaka. Jaa, jag lurade honom! Han sade nej, jag sade okej, hade ändå i grönsaker. Det kändes SÅ fel, som ett sådant svek! Förlåt älskade lilla barn!!

Jag gick efter honom och bad om ursäkt, lovade att jag inte skulle luras så igen.

Älskade lille vännen... =(
Kommentera inlägget här: